Posztumusz életműdíjat kap Puskás Ferenc Monte-Carlóban

Posztumusz életműdíjat kap Puskás Ferenc Monte-Carlóban

Posztumusz életműdíjat kap Puskás Ferenc a World Sports Legends Award díjátadó gálán.

A Puskás Akadémia honlapja alapján az idén negyedik alkalommal sorra kerülő monacói gálán – a szervezők közlése alapján – “a kitüntetést a futballvilág legendája kapja, akinek a hazájában átadott nemzeti stadion is a nevét viseli, és akiről a FIFA éppen tíz esztendeje nevezte el az Év góljáért odaítélhető elismerést”.

A közlemény kitér arra is, hogy a díjat a Puskás család egyik tagja és Schmitt Pál olimpiai bajnok, korábbi köztársasági elnök veszi ezt követően át.

A bejelentés után a felcsúti Puskás Akadémián tartott rögtönzött sajtótájékoztatón Szöllősi György, a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete kijelentette, hogy a korábbi években a díjazottak közt volt példaként Mika Häkkinen, Jean-Marie Pfaff, Jutta Kleinschmidt, Osvaldo Ardiles, Giacomo Agostini, a most Puskásnak ítélt Posztumusz-díjat ugyanakkor legutóbb Ayrton Senna kapta.

Szöllősi közölte még, a monte-carlói díjátadó helyszínén a felcsúti Puskás Intézet kiállítással is felhívja a figyelmet a világhírű magyar sportoló lenyűgöző életművére, és az ünnepségre a helyszínre utazik Károlyi György, Magyarország párizsi nagykövete is.

“A hivatalos kiírás alapján a Posztumusz-díj a sportvilág mesés karriert befutó nagy bajnokainak vagy a sport területén tevékenykedő, nemzetközileg ismert személyeknek jár” – mondta Szöllősi György. Jelezte, a WSLA kitüntetettjei sok esetben a gépjármű és motorsport kiválóságai, így is nagy szó, hogy ezúttal a tizenhárom esztendeje elhalálozott Puskás Ferencre esett a monacói szervezet választása.

mti