Exkluzív BMW M² Competition modelleket tár a közönség elé a BMW M GmbH

Exkluzív BMW M² Competition modelleket tár a közönség elé a BMW M GmbH

A többrétegű projekthez a nagyteljesítményű sportautókat építő divízió a planéta talán legismertebb jelenkori művészével fogott össze: FUTURA 2000 három rendhagyó BMW M² Competition modellről és egy exkluzív limitált szériáról rántja le a leplet a közeljövőben.

A BMW M, mint mai művészet: a BMW M GmbH e mottó alatt indítja útjára a BMW Individual részleggel kialakított szoros együttműködése továbbgondolt formáját, ahol a planéta talán legismertebb mai művésze, FUTURA 2000 közreműködik. A többrétegű projekt első felvonása Hollywoodban mutatkozik be. Az kooperáció részeként az élénk színekkel, körkörös formákkal és mozgó kompozíciókkal dolgozó művész három lenyűgöző BMW M² Competition modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 10,0 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 227 gramm / km) alakít saját képére, ezt követően egy 2020 júniusától megrendelhető limitált szériát is megálmodik a kompakt élsportolóból.

“A BMW M² Competition dinamikus, extrovertált, és némely mértékben kellemesen kihívó. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy ezt a modellt varázsolhatom kivételessé” – nyilatkozta FUTURA 2000. “Rettentően büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan világhírű művésszel dolgozhatunk közösen, mint FUTURA 2000. Kíváncsian várom, miként formálja teljesen különlegessé BMW M² sportautóinkat és miként álmodja meg az ügyfeleinknek szánt különkiadást. Zseniális, konstruktív és lázadó művészeti stílusának hála FUTURA 2000 isteni összhangot alkot egy olyan fiatalos és zabolátlan modellel, mint amilyen a BMW M² Competition” – tette hozzá Markus Flasch, a BMW M GmbH vezérigazgatója.

A három lenyűgöző BMW M² Competition modellt FUTURA 2000 kívül-belül teljesen kivételessé varázsolja, a karosszériától kezdve, egészen az utastér dekorációjáig. A limitált sorozat részeként forgalmazott különkiadások szintén a művész kézjegyét viselik ezt követően: a középkonzol és a műszerfal dekorcsíkjai FUTURA 2000 hamisítatlan stílusjegyét idézik, a kéttónusú, Black / Ivory White árnyalatú Dakota bőrkárpittal bevont BMW M sportülések ugyanakkor kék kontraszt-varrást kapnak. Az utastéri csomag része ezenkívül a szürke “12-órás” jelzéssel ellátott, alcantara / bőr kettős borítású BMW M sportkormány, illetve a limitált darabszámot jelző és FUTURA 2000 aláírásával ellátott küszöbtoldat-pár is.

A “BMW M² Edition designed by FUTURA 2000″ névre keresztelt különkiadások kívülről az egyedire fényezett lökhárítókról és küszöbtoldatokról, azonfelül a 19” méretű, Jet Black árnyalatú könnyűfém keréktárcsákról lesznek felismerhetők.

Los Angeles 2019-ben csatlakozott a Frieze New York, a Frieze London és a Frieze Masters művészeti kiállítások sorába. Az minden évben megrendezendő Frieze Los Angeles négy napon át csaknem hetven Los Angeles-központú és internacionális művészeti galéria kollekcióját gyűjti csokorba, mialatt vezető kurátorok segédkezésével több művészeti beszélgetést, zenei kiállítást és speciális programot is tető alá hoz. A Frieze Los Angeles két iránymutatója Victoria Siddall, a Frieze Fairs igazgatója és Bettina Korek, a Frieze Los Angeles igazgatója.

A Leonard Hilton McGurr néven született FUTURA 2000 az 1980-as években vált a graffiti-stílusú korunkbeli művészetek egyik meghatározó képviselőjévé, aki merész színkompozícióival és egészen jellegzetes, absztrakt betűstílusával olyan művészeti legendák sorába állt be, mint Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Dondi White és Rammellzee. Több évtizeden keresztül íródó jelenkori művészeti karrierje mellett FUTURA 2000 populáris művészként is kimagasló sikereket ért el, melynek eredményeként számtalan világmárka kérte fel együttműködésre.

A FUTURA 2000 által megálmodott három példa nélküli BMW M² Competition modellel, ugyanakkor a “BMW M² Edition designed by FUTURA 2000” limitált szériával a BMW M GmbH nem kizárólagosan a nagyteljesítményű kompakt sportautók mezőnyében, de a művészeti szcénában is maradandót alkot. A BMW M² Competition a bajor prémiumgyártó méltán sikerre ítélt négykerekűje, mivelhogy meghajtásáról egy dupla turbófeltöltésű, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, 302 kW / 410 lóerő maximális teljesítménnyel. A modell 2019-ben a legkelendőbb BMW M modellnek, a prémium kompakt sportautók mezőnyében ugyanakkor az legjobb választásnak bizonyult az ügyfelek körében. A “sport auto” német autós szakmagazin olvasói szavazásán a BMW M² Competition megnyerte “a 2019-es év legsportosabb gépjárműjének” odaítélhető elismerést a 75 000 euró alatti kupék kategóriájában, minden olvasói szavazat 32,1 százalékát bezsebelve mindazonáltal – toronymagasan a mezőny előtt – a 2019-es “sport auto Award” díjat is elhódította.