Egyre népszerűbbek a randizás nem szokásoknak megfelelő formái

Egyre népszerűbbek a randizás nem szokásoknak megfelelő formái

A szerelmespárok csaknem kétharmada már unja a szokásoknak megfelelő Valentin-napi randevúkat és inkább az együttes időtöltés találékony vagy aktív formáját preferálnák a Huawei megbízásából Valentin-nap alkalmából csinált internacionális felmérés alapján. A randizás új formáival a megkérdezettek célja, hogy maradandó együttes élményekkel fűzzék szorosabbra a kapcsolatukat. A válaszadók 84 százaléka már idén új együttes tevékenységeket próbálna ki párjával, példának okáért új készséget sajátítana el, új hobbiba kezdene vagy sportolna.

A többség unja a szokásos randiformákat

A Valentin-nap kapcsán sokaknak az olyan tradicionális ajándékok juthatnak eszébe, mint a virágok vagy az édességek, ünneplésként ugyanakkor egy vacsora, együttes séta, esetleg filmnézés otthon vagy moziban. A Huawei megbízásából készült Valentin-napi felmérés alapján ugyanakkor a randizási szokások is átalakulni látszanak: a megkérdezettek 64 százaléka unja a tradicionális randevúzásokat, és szándékozik izgalmasabb együttes élményeket szerezni választottjával. Különösen igaz ez a fiatalabb korosztályra, a 26-35 év közti válaszadók 71 százaléka változtatna a szokásos randiformákon. A változtatás szándéka mögött a maradandó élmények iránti igényünk áll: tízből kilenc válaszadó egyetértett azzal, hogy az együttes élmények, emlékek szorosabbra fűzik a kapcsolatot.

Mozi, vacsora és virágok helyett sport és kreativitás

Az idelis randevú mindent összevetve a válaszadók csaknem 70 százaléka alapján valamilyen együttes impresszió lenne a hagymányos formákkal szemben. Ezek közt olyan tevékenységek megjelennek, ahol párjukkal új készséget sajátíthatnak el, példaként festés, főzőtanfolyam, esetleg aktív programot szervezhetnek, példának okáért sziklamászást, vagy vidámpark látogatást, szabadulószobát. Továbbá sokan szeretnék kipróbálni partnerükkel az együttes edzőtermi edzést, futást vagy biciklizést is egy ideális randi esetén. Ez utóbbi tevékenységek nagyjából ugyanolyan arányban foglalkoztatják mindkét nem válaszadóit, amíg a kézműves foglalkozások, a főzőtanfolyam és a szabadulószoba 4-5 százalékkal több voksot kapott a női megkérdezettektől.

Ezenkívül a válaszadók túlnyomó döntő része (91 százalék) már idén új tevékenységbe kezdene társával; háromnegyedük utazást tervez, fele új hobbit fedezne fel, több mint egyharmaduk mindazonáltal sportolni szándékozik. Az utazás gondolata főként a női válaszadókat foglalkoztatja (81 százalék, szemben a férfitársaik 73 százalékával), a sporttevékenységeket ugyanakkor jóval nagyobb részben nevezték meg a férfi válaszadók (43 százalék), mint a nőtársaik (29 százalék). Új hobbiba viszont közel ugyanolyan arányban óhajtanának belevágni mind a férfi, mind a női válaszadók (51, továbbá 49 százalék). Ezek közt ugyanakkor a tánc és a főzés mellett az egyesült erővel töltött pillanatok megörökítése megjelennek a legnagyobb arányban.

Az okostelefon egyre fontosabb a párkapcsolat fenntartásában

Egy korábbi, a Huawei megbízásából készült kutatásból az is kiderült, hogy nemcsak a modern ötletes tevékenységek fontosak a szerelem tüzének fenntartásához. A tizenkét európai országban, köztük Magyarországon végzett felmérés alapján a párkeresésben és az udvarlás alatt nemkülönben hasznos társunk az okostelefon. A magyar válaszadók közel háromnegyede üzenetekkel, 48 százalékuk mindazonáltal meghitt hanghívásokkal is udvarol kiszemeltjének. A legtöbb megkérdezett a „szeretlek” szót küldi leggyakrabban kedvesének, aki jellemzően valamilyen jellegzetes becenéven megjelenik a telefonkönyvében.

A párkapcsolat fenntartásában a megkérdezettek 62 százaléka tartotta fontosnak az okostelefon szerepét, melyet jól mutat, hogy a válaszadók közel kétharmada legtöbbet a párjával kommunikált a telefonján át. A felmérést kitöltők 67 százaléka naponta legalább egyszer beszélt a párjával telefonon, 50 százalékuk mindazonáltal napi többször vált üzenetet szíve választottjával.

Modern műszaki megoldás a romantika szolgálatában

A Huawei megbízásából konstruált friss felmérés rávilágított arra, hogy az állandóan változó randevúzási szokásokkal párhuzamosan a modern műszaki megoldás is mind gyakrabban teret nyer a felhasználók szerelmi életében. A érzéki pillanatok megörökítésében és újraélésében nyújt támogatást a mobilfotózás és videózás, amivel a párok előszeretettel élnek is: a megkérdezettek 74 százaléka nyilatkozta, hogy a legromantikusabb pillanatokat fotókkal vagy videókkal örökíti meg. Mindazoknak ugyanakkor, akik készségesen kipróbálnák az utazással egybekötött randit, kiemelkedő választás lehet az illusztris fényképezési képességekkel bíró HUAWEI Mate 50 Pro szerkezet, amely portréfotó, ezenfelül széles látószögű opcióval, vlogfunkcióval, azonfelül a mobilfotózásban elsőként változtatható fizikai rekesszel ellátott, amely igazán változatos és találékony lehetőségeket szolgáltat a legjobb kinézettel rendelkező pillanatok megörökítésére.