A BMW a 85. Genfi Nemzetközi Autószalonon

A BMW a 85. Genfi Nemzetközi Autószalonon

A BMW két világpremierrel is készül a 2015. március 5-15. között megrendezett 85. Genfi Nemzetközi Autószalonra: bemutatkozik a BMW 2-es Gran Tourer, amely egyszerre immáron akár hét embernek is kényelmes utazást biztosít, és itt debütál a nagyközönség előtt a vadonatúj BMW 1-es sorozat is. A BMW M4 MotoGP Safety Car egyidejűleg bemutatja, hogy az innovatív vízbefecskendező rendszerrel miként növelhető hatékonyan a motor teljesítménye, miközben használatával teljes terhelés alatt a hajtáslánc üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása is érezhetően csökken. Mindemellett a bajor gyártó számtalan úttörő kiegészítő szolgáltatást is demonstrál a BMW i modellekhez kapcsolódóan, egyúttal színpadra lép a „myKIDIO”, a gyerekek számára kifejlesztett vadonatúj autós szórakoztató alkalmazás is.

A vadonatúj BMW 1-es sorozat modellpalettája: hatékony, innovatív és egyedülálló kompakt vezetési élmény

A BMW 1-es sorozata – amelyből mindeddig közel kétmillió példány kelt el világszerte – új formájában egyszerre még látványosabb, még sportosabb és még hatékonyabb, a három- és az ötajtós változatok esetében egyaránt alaposan átdolgozott első és hátsó kialakítással. Az újgenerációs, hatékony benzines és dízelüzemű erőforrások vadonatúj palettája további finomításokkal büszkélkedhet, amelyeknek köszönhetően még tovább csökken az 1-es BMW fogyasztása és emissziója (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 8,0 – 3,4 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 188 – 89 gramm / km)*. A háromhengeres, 85 kW / 116 lóerő teljesítményű dízelmotorral hajtott BMW 116d EfficientDynamics Edition 100 kilométeren mindössze 3,4 literes átlagos üzemanyag-fogyasztási értéket, kilométerenként pedig csupán 89 grammos károsanyag-kibocsátást ért el az EU-ciklus tesztkörén*, amellyel a BMW modellpalettájának leghatékonyabb képviselőjévé lépett elő.

* Az üzemanyag-fogyasztási adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Az új BMW 2-es Gran Tourer: páratlan sokoldalúság és akár hét személyneknek elegendő helykínálat

A bajor gyártó ismét új járműkategóriát teremtett a BMW 2-es Gran Tourer modellel, amelyben a márkára jellemző legendás karakter hatalmas helykínálattal és kompakt külső méretekkel egyesül. A BMW 2-es Gran Tourer a prémium kompakt kategória első képviselője, amely három üléssorának köszönhetően egyszerre akár hét embernek is kényelmes utazást biztosít, miközben tágas csomagtere számtalan módon variálható. Csupa olyan jellemző, amelyekkel a BMW 2-es Gran Tourer maradéktalanul kielégíti a fiatal családok mobilitási igényeit, miközben – a 85 kW / 116 lóerő és 141 kW / 192 lóerő közötti teljesítmény-tartományt lefedő öt vadonatúj fejlesztésű, turbófeltöltéses erőforrásának (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,4 – 3,9 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 149 – 104 gramm / km)* és a BMW EfficientDynamics stratégia innovációinak köszönhetően – a sportos dinamizmus és a kiemelkedő hatékonyság kombinációját kínálja a BMW ügyfeleinek, a szegmens legalacsonyabb károsanyag-kibocsátási értékeivel karöltve.

* Az üzemanyag-fogyasztási adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól és az opcionális felszereltségtől is függnek (például a harmadik üléssor a BMW 2-es Gran Tourer esetében).

BMW M4 MotoGP Safety Car, innovatív vízbefecskendező rendszerrel

A világ legjobb motorkerékpár-versenyzőit rajtrácsra állító MotoGP futamain minden a gyorsaságról és a maximális teljesítményről szól, ahol a versenyzők biztonságáról a legmegbízhatóbb és legdinamikusabb biztonsági autók gondoskodnak. A 2015-ös idény elsőszámú biztonsági autója újfent a kifejezetten versenypályára tervezett BMW M4 Coupé lesz, amelynek úttörő fejlesztésű vízbefecskendező rendszerével idén ismét technológiai innovációt mutat be a BMW M GmbH, érezhető teljesítmény-növekedéshez juttatva a nagyteljesítményű sportkupé versenypályára hangolt változatát. Az előremutató technológiai megoldás ugyanakkor még teljes rendszerterhelés alatt is kiemelkedő hatékonyságról tesz tanúbizonyságot, az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás direkt csökkentésével. A vízbefecskendező rendszer ezúttal is a BMW M GmbH több évtizedre visszatekintő motorsportos múltját, valamint az erőteljes erőforrások fejlesztése terén mutatott hatalmas tapasztalatát és szerteágazó szakértelmét hangsúlyozza. A különleges biztonsági autó ugyanakkor egy lélegzetelállító M autómodell előfutára, amely hamarosan új mércét állít a teljesítmény, az exkluzivitás és a személyre szabhatóság terén.

A jövő mobilitási megoldásai: a BMW i újabb szolgáltatásokat mutat be a BMW i3 és a BMW i8 modellekhez a 360° ELECTRIC program részeként

A teljesen elektromos hajtáslánccal szerelt BMW i3 és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó sikeres piaci debütálása után a BMW i most még tovább bővíti az elektromos mobilitásra összpontosító szolgáltatásainak palettáját, amelyet nemzetközi szinten elérhetővé tesz a márka ügyfelei számára. A BMW i3 és a BMW i8 modellek személyében a BMW i nem csupán elektromos járműveket kínál ügyfeleinek, de a 360° ELECTRIC program részeként számtalan széleskörű kiegészítő terméket is, amelyeknek köszönhetően a BMW i modellek hosszú távú segítséget nyújtanak tulajdonosaiknak. A ChargeNow például – az újabb és újabb gyorstöltő-állomásoknak köszönhetően – egy folyamatosan növekvő, nemzetközi hálózattal rendelkező, azonnal fizethető szolgáltatás. A BMW i azon ügyfelei, akik állandó visszatérőként, hosszú távon szeretnének használni egy-egy, töltőponttal felszerelt parkolóhelyet, kifejezetten értékelni fogják a ParkNow LongTerm megoldásait, miközben a ParkNow alkalmazás asztali számítógépeken és okostelefonokon is segít a sofőröknek megtalálni a kívánt parkolóhelyet. A ParkNow több száz észak-amerikai városban kínál parkolóhelyeket a felhasználóknak, a lehetőségek ráadásul ár, távolság és elérhető szolgáltatások (például töltőállomások és autómosók) szerint is szelektálhatók. A DriveNow autómegosztó szolgáltatás regisztrált ügyfeleinek száma az Egyesült Államokban és Európában mára meghaladja a 390 ezret, miközben a hálózat széleskörű nemzetközi kiépítése már a küszöbön van. Mindezeken felül a BMW i modellek elhasznált lítium-ion akkumulátorait, az úgynevezett „másodéletű” termékeket az Egyesült Államokban, Németországban és Kínában fix energiatároló eszközökként hasznosíthatják, miután rendeltetésszerű használhatóságuk véget ér.

A BMW technikai fejlesztéseket is bemutat a Genfi Nemzetközi Autószalonon
A BMW technikai fejlesztéseket is bemutat a Genfi Nemzetközi Autószalonon

2015 márciusától a BMW i8 plug-in hibrid sportautó exkluzív karakterét kibővített alapfelszereltség-paletta, valamint új utastéri dizájn kiegészítők hangsúlyozzák ki még inkább. A BMW i8-hoz mostantól a Pure Impulse Experience programot is az alapfelszereltség részeként kínálja a gyártó, amely a kultúra, a dizájn, az utazás és a gasztronómia területén nyújt egyedülálló élményeket a márka ügyfeleinek. A program átfogó lifestyle-kínálatát a plug-in hibrid sportautó progresszív énje és a BMW i almárka fenntartható, úgynevezett „next-premium” (a prémium új szintje) orientációja szerint állították össze.

A BMW ConnectedDrive az autóba integrálja a „myKIDIO” alkalmazást: okos szórakoztató rendszer a hátsó üléssorok utasainak

A gyermekek számára mostantól a hosszabb utazások is lebilincselő kalanddal kecsegtetnek a vadonatúj „myKIDIO” alkalmazásnak köszönhetően (eleinte Németországban elérhető). Az okos alkalmazás teljesen járműbe integrált formában a BMW 2-es Gran Tourer modellben válik elsőként elérhetővé, egy tablet segítségével korlátlan hozzáférést nyújtva televíziós sorozatok, filmek, hangos könyvek és zeneszámok széles tárházához. Miután a mobil eszközt egyszer összekapcsoltuk az autóval, a rendszer onnantól kezdve az iDrive vezérlőjén és a központi kijelzőn keresztül kényelmesen és biztonságosan működtethető. A „myKIDIO” alkalmazással a felnőtt utasok gondosan kiszűrhetik a gyermekek életkora szerinti programokat és műsorokat, miközben folyamatosan figyelemmel követhetik azokat a központi kijelzőn. Az okos alkalmazás még az igazán hosszú utazást is élménnyé varázsolja a legkisebb utasok számára. Amellett, hogy a felnőttek a központi kijelzőn folyamatosan figyelemmel követhetik a gyermekek szórakozását, a kicsik az úgynevezett „BMW Kids Cockpit” utazáskijelzőn keresztül informálódhatnak az utazás részleteiről (így például a várható érkezési időről, a hátralévő távolságról és a külső hőmérsékletről), egyszerűen, a csatlakoztatott mobil eszközön keresztül, amikor csak kedvük tartja.

(forrás: BMW)