A BMW Group a 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató elektronikai Tárlaton

A BMW Group a 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató elektronikai Tárlaton

A vezetés élményének új dimenzióját a BMW Okos Személyi Asszisztenssel felszerelt, virtuális valóságba integrált BMW Vision iNEXT modell hozza el a jelenbe.

A 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató elektronikai Bemutatón (CES – Consumer Electronics Show) a BMW Group a négy keréken átélhető vezetési hatás küszöbön álló, új dimenziójába és a digitális járműkapcsolati megoldásokban rejlő módok átfogó világába enged betekintést. A nyilvánosságnak 2019. január 8-11. közt nyitva álló expón a érdeklődők a bajor prémiumgyártó történetében első alkalommal ülhetnek be a vezetés új korszakát előrevetítő, BMW Nagy tudású Személyi Asszisztenssel (BMW Intelligent Personal Assistant) felszerelt BMW Vision iNEXT modell virtuális volánja mögé. A müncheni központú vállalatcsoport ezzel újfent alátámasztja az modernizált tervezés, az automatizált járművezetés, a példás járműkapcsolat, a tisztán elektromos meghajtás és a mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatások kapcsán betöltött meghatározó szerepét, amely a BMW Group korszerű „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégiájának egyik meghatározó alappillére.

Las Vegasban felépített standján a bajor prémiumgyártó a BMW Vision iNEXT modellt egy végtelenül kifinomult virtuális valóságot tükröző, digitális installációba gurítja be, a volán mögé ülve mindent összevetve a gyártó felé elkötelezettek a virtuális térben, habár első alkalommal tapasztalhatják meg a tanulmányautó nagymértékben automatizált, károsanyag-kibocsátástól mentes és pompásan hálózatba kapcsolt vezethetőségének idegfeszítő ígéretét. A szimuláció első lépéseként a modellbe épített BMW Nagy tudású Személyi Asszisztens összeállítja a vezető napirendjét és példásan megtervezi eszerint az utazás közben megejthető programokat is. A virtuális valóságot megelevenítő szemüveg és a speciálisan megtervezett térkoncepció kettősének hála a vendégek maradéktalanul elmerülhetnek a virtuális valóságban: eleinte ők maguk vezethetik a BMW Vision iNEXT modellt, ezt követően a jármű átveszi tőlük a vezérlést. Az automatizált járművezetésre kifejlesztett „Ease” üzemmódban a bajor prémiumgyártó kuncsaftja a vezetés helyett a BMW Nagy tudású Személyi Asszisztensre koncentrálhat, aki utazás közben nagyszámú digitális szolgáltatással képes hatékonyabbá tenni a napot – példának okáért videókonferenciát indít, nyújt támogatást a virtuális bevásárlásban és az okosotthon funkcióihoz is hozzáférést nyújt.

Az automatizált járművezetés, a kiváló járműkapcsolat, továbbá az továbbfejlesztett kijelző- és járművezérlési koncepciók kapcsán kifejlesztett úttörő technológiáival a BMW Vision iNEXT az utazással töltött idő merőben új funkcionalitásával kecsegtet. Las Vegasban a vendégek a modell „Shy Tech” névre keresztelt technológiáját is megismerhetik: a járműbe integrált modern műszaki megoldás csak akkor válik láthatóvá, ha a vezetőnek szüksége van rá. A tervezők a tisztán elektromos meghajtású BMW Vision iNEXT tanulmányt egy mobil atmoszféraként álmodták meg, amely korrigálja az élet minőségét, a korszerű „Kedvenc Hely” mindazonáltal az automatizált járművezetés egyik legfőbb kérdését is megválaszolja: „Miként nézhet ki egy olyan autó, aminek ugyan nincs szüksége sofőrre, de elvárásoknak megfelelően vezethető?”

A BMW Nagy tudású Személyi Asszisztens világpremierje a bajor prémiumgyártó merőben új korszakának hajnalát hirdeti, ahol a modern műszaki megoldás támogatásával a vezető élő beszéd útján képes kapcsolatba lépni a járművel és annak eltérő funkcióival. A Las Vegasban kiállított új BMW X5 modell segédkezésével a 2019-es Szórakoztató elektronikai Bemutató érdeklődői az újdonsághoz 2019 márciusától elérhető új okosfunkciókat és a BMW Nagy tudású Személyi Asszisztens jövőben érkező újításait is megismerhetik. A személyi asszisztens a BMW Las Vegas-i standjának is szerves részét adja ezt követően: a modern műszaki megoldás valóságos fény- és hangélménnyel köszönti a vendégeket, ezután végigkalauzolja őket a stand területén.

A BMW Group egy csodás szabadidő-prezentációval is készül a 2019-es Las Vegas-i Szórakoztató elektronikai Tárlatra: a BMW Motorrad przentálja az automatizált motorkerékpározás kapcsán kifejlesztett egyik legintelligensebb kísérleti projektjét, az önmagát vezetni képes BMW R 1200 GS tanulmányt. A kétkerekű újdonsággal megszerzett jártasságok a jövő forradalmi technológiáinak kifejlesztéséhez járulnak hozzá. Sőt mi több, a bajor prémiumgyártó rajongói Las Vegasban ülhetnek bele első alkalommal az első BMW X7 modellbe, ahol utasként egy elbűvölő terepjáró kaland részeseivé is válhatnak.