A Centrál Színház idén nyáron házassági leckéket ad Keszthelyen

A Centrál Színház idén nyáron házassági leckéket ad Keszthelyen

A 18. Keszthelyi Nyári Játékokon a Házassági leckék középhaladóknak című vígjátékot adja elő nyolc alkalommal a fővárosi Centrál Színház a Festetics-kastély parkjában.

A Stohl András, Kovács Patrícia, Balsai Móni és Schmied Zoltán főszereplésével színpadra állított darabot ezúttal is a kastély ősfás parkjában tekintheti meg a nézőközönség. A július 27. és augusztus 4. közti nyárestéken ezúttal komfortosabb állapotok fogadják a nézőket, hiszen első alkalommal emelt nézőteret építenek a parkban, ezáltal a hátsó sorokban ülők is jobban élvezhetik a darabot.

A vígjáték francia szerzője, Florian Zeller az utóbbi évek egyik legsikeresebb fiatal drámaírója. A még csak harmincas sztárszerző 2011-es vígjátéka, a Házassági leckék középhaladóknak „olyan, mint a francia bor, megnyerő és könnyed”, és mint sok frivol komédiának, ennek az előadásnak is a hűtlenség a motorja – áll a közleményben.

A Keszthelyi Nyári Játékokat első alkalommal 2000-ben szervezték össze a Festetics-kastély parkjában Básti Juli és Puskás Tamás kezdeményezésére.

mti