A CUPRA Formentor: rendhagyó tanulmányautó egy rendkívüli márka részére

A CUPRA Formentor: rendhagyó tanulmányautó egy rendkívüli márka részére

A CUPRA a legmeglepőbb, legdinamikusabb és a leglátványosabb gépkocsija, a CUPRA Formentor tanulmányautó bemutatásával ünnepli első születésnapját.

A CUPRA első éve bizonyította a benne rejlő lehetőségeket, miután az forgalmazás 2018-ban 40 %-kal emelkedett a megelőző évvel összehasonlítva, és elérte a 14 400 darabot. A CUPRA Ateca után, most a CUPRA Formentor bemutatásával valósulhat meg a márkának az későbbi három-öt évben az forgalmazás megkettőzésére vonatkozó terve.

Wayne Griffiths, a CUPRA vezérigazgatója és igazgató tanácsának tagja aláhúzta, hogy „a CUPRA aktuális sikere minden kétséget kizáróan tükrözi a márka piaci népszerűségét, ami meghaladja minden korábbi várakozásunkat. A folytatást e kivételes márka megerősítésével képzeljük el, ami még a legigényesebb autórajongókat is meggyőzi, és ennek érdekében egész gőzzel megyünk előre a CUPRÁVAL.”

A tekintetet nyomban megragadó vonzó külső formával, a gépkocsivezetőt és az utasokat eggyé alakító belsővel, a legkorszerűbb modern műszaki megoldások magába illesztésével, és a teljesítményt precízen adagoló hajtással a CUPRA Formentor új ablakot nyit a magas hatékonyságú márka jövőjére.

Ez a gépkocsi ugyanabban az időben adja a jelentős hatékonyságú gépjármű és a szabadidő gépkocsi előnyös tulajdonságait. Mindezt akkor, amikor a szabadidő gépjárműk kategóriája rendkívüli növekedés előtt áll. Alátámasztja azt a kifejező képességet és lelkesedést, amelyeket a márka magában rejtve hordoz, és kiemeli a CUPRA márkát, mint új technológiákat alkalmazó, és fél szemmel már a jövőbe pillantó márkát.

Arra tervezték, hogy „észrevegyék”

A CUPRA Formentor roppant módon karakteres tanulmányautó, amit arra terveztek, hogy hangsúlyozza adottságait, a kifinomultságot és az érzelmi töltetet. A CUPRA Formentor leültetett karosszériája kiemeli sportosságát, melyben a hangsúlyt a gépjármű hátsó részére helyezték, miközben amellett a motorház hosszúsága a gépjármű dinamikus arányait emelik ki.

„A CUPRA Formentor erőteljes formai megjelenését arányainak szépsége, erőteljes vonalai, a felületek finomsága és a finom szín koncepció adja. Őszintén hiszem, hogy a CUPRA Formentor vágyakat ébreszt maga iránt”- mondta Alejandro Mesonero-Romanos formatervezési igazgató.

A két színtónusú karosszéria robusztus terepjáróra felidéz, de a CUPRA Formentor formája esztétikusan teszi könnyeddé a gépjármű formáját. Egy szokásos szabadidő gépkocsi (SUV) megerősített alakjához képest a CUPRA Formentor egységes formát mutat, ami nagy mértékben korrigálja külső megjelenítését. A magas minőség érzését tovább erősíti a végtelenített hátsó fény koncepció integrálása, ami felnagyítja az autó hátsó részét, míg a formát a matt kék szín is erősíti.

Belső kifinomultság

A CUPRA Formentor kifejező külső formájához jól illeszkedik a kiváló színvonalú belső kiképzés. A gépjármű belső tere a korszerűség és sportosság érzését nyújtja, visszaadva a CUPRA márka jellegzetes érzését.

Attól a pillanattól kezdve, hogy az autó ajtaja kitárul, és a rendkívüli üdvözlő fény ráesik a CUPRA kormánykerekére és bőrrel bevont kagyló üléseire, a CUPRA Formentor utasait páratlan hangulatú belső tér veszi körbe.

A műszerfal két ajtónyílás közti vízszintes vonala tovább erősíti a gépkocsi karakterét. A fekete króm a belső térben és a magas fényű fekete felületek hozzájárulnak a belső tér prémium jellegének erősítéséhez. A szénszálas támlájú sportos kagylóülések a könnyedség érzését nyújtják, míg egyúttal a CUPRA Formentor teljesítményét is hangsúlyozzák, mert a vezető alacsonyabban, ergononómikus helyzetben ül.

A gépjármű belsejében a digitális műszerfal beépítésével, és minden elengedhetetlen vezetési információ elérésével. a 10 hüvelykes panoráma navigációs rendszer áll a koncentráció centrumában, és egyben lehetőséget az utasok összekapcsolására.

A jövő mérnöki munkája

A CUPRA Formentort arra alkották, hogy a márkát a jövőbe repítse. Az autóba az egyik legfejlettebb hajtásrendszert építették be, ami biztosítja a CUPRA név által megkövetelt teljesítményt. A CUPRA Formentorba jelentős hatékonyságú plug-in hibrid motort szereltek, az erőátviteli rendszert úgy tervezték, hogy megfeleljen a mai teljesítményi és hatékonysági követelményeknek, mellyel kezdetét veszi a márka elektromos motorokkal kapcsolatos fejlesztése.

Az új, magas produktivitású plug-in hibrid benzinmotoros modern műszaki megoldás a magas hatékonyságú elektromos motor nagy nyomatékával közösen biztosítja, hogy a CUPRA Formentor meghaladja a gépjármű vezetőjének a teljesítményre vonatkozó elvárásait.

A kettős tengelykapcsolású DSG sebességváltóval párosítva, a 180 kW/245 lóerő összteljesítmény közvetlenül átkerül a kerekekre. Az nagy tudású DCC alváz és a differenciálzár működésével a gépjármű mesterien teljesít, bármilyenek is legyenek a vezetési helyzetek vagy a vezetési megjelenés.

A CUPRA Formentort a legdinamikusabb tulajdonságokkal ruházták fel, ahol az elektromos és a belső égésű motor együttesen lehetővé teszik, hogy csökkenjen az üzemanyag fogyasztás, és jelentőségteljesen mérséklődjék a CO2 kibocsátás. Az integrált nagy aksi csomaggal a CUPRA Formentor tisztán elektromos módban 50 kilométert képes megtenni a WLTP menetciklusban (ami megközelítőleg 70 kilométernek felel meg az NEDC-szabvány alapján).

A Cupra Formentor az ez évi Genfi Autószalonon tartja világpremierjét, ahol a publikum most először tekintheti meg a tanulmányautót, és egyben betekintést nyerhet a magas hatékonyságú márka jövőjébe is.