A Download rockfesztivál nagyszínpada Lemmy nevét viseli

A Download rockfesztivál nagyszínpada Lemmy nevét viseli

Lemmy nevét fogja viselni idén az angliai Download rockzenei parádé nagyszínpada, a Motörhead együttes december végén meghalt frontemberének, Ian Fraser Kilmister emléke előtti tisztelet jeleként.

A banda a leicestershire-i Donington Parkba meghirdetett rendezvény első napján lépett volna színpadra. A június 10. és 12. rendezendő esemény szervezője szerint „méltó műsorral igyekeznek kitölteni” a Motörhead koncertjére szánt időt.

A parádé honlapja alapján az együttes közelmúltban meghalt frontemberének emléke előtt tisztelegve egy évre Lemmyre (The Lemmy Stage) keresztelik keresztül a program nagyszínpadát.

Az ez évi parádé húzónevei közé tartozik a Rammstein, a Black Sabbath és az Iron Maiden. Fellép valamint a Megadeth, a Korn, a Deftones, a Nightwish, a Disturbed, az Architects, a Jane’s Addiction, a NOFX, a Bury Tomorrow és a Sixx A. M.

Az Iron Maiden hatodszorra lép fel a parádén, idén ez lesz a banda egyetlen nagy-britanniai koncertje. Az együttes a The Book Of Souls című korszerű albumát népszerűsítő európai turnéja keretében koncertezik Leicestershire-ben – írta a BBC News.

-mti-