A Fekete párduc már a történelem negyedik legnagyobb kasszasikere Amerikában

A Fekete párduc már a történelem negyedik legnagyobb kasszasikere Amerikában

Több mint 652 millió dolláros (166 milliárd forintos) jegybevételével a történelem negyedik legnagyobb kasszasikere lett a Fekete párduc című képregényfilm Észak-Amerikában – számolt be róla a variety.com.

A Disney-Marvel produkciójában készült Fekete párduc a Jurassic World című dínós kalandfilmet is lekörözte, az Avatar óta az első film volt, amely öt egymást követő hétvégén trónolt az észak-amerikai kasszasikerlista csúcsán.

A korábbi legnagyobb amerikai kasszasikert a Star Wars: Az ébredő Erő aratta, amely 936 millió dollárral (238 milliárd forinttal) zárta észak-amerikai forgalmazását. A toplistán a második helyet az Avatar tartja 760 millió dollárral (193,4 milliárd forinttal), a harmadik helyen a Titanic megjelenik 659,4 millió dollárral (168 milliárd forinttal). Elemzők alapján ellenben a Fekete párduc rögvest megelőzheti James Cameron katasztrófafilmjét.

A teljes körű bevételi ranglistán a Fekete párduc a tizedik helyre jött fel, a Jégvarázst kiszorítva, korábbi 1,28 milliárd dolláros (326 milliárd forintos) jegyeladásával. A kilencedik helyen ebben a pillanatban az 54 millió dollárral többet kereső Star Wars: Az ébredő Erő áll. A Fekete párduc az egyetlen olyan produkció a átfogó listán, melynek nagyobb az észak-amerikai bevétele, mint az internacionális.

A Ryan Coogler rendezésében forgatott szuperhősfilm sztárjai közt van Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker és Andy Serkis.

mti