A legkisebbeket is várják az Óbudai Danubia Zenekar Kalandra Fül fesztiváljára

A legkisebbeket is várják az Óbudai Danubia Zenekar Kalandra Fül fesztiváljára

Nemcsak iskolás gyerekeket, hanem óvodásokat és még kisebbeket is várnak az Óbudai Danubia Zenekar klasszikus zenei gyermek- és családi fesztiváljára, amelyet Kalandra Fül címmel rendeznek meg augusztus 22-23-án a Budapest Music Centerben (BMC).

A cél, hogy a gyerekek minél előbb kapcsolatba kerüljenek a zenével, hiszen belőlük lesz a jövő generációjának közönsége – hangsúlyozta Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője, hozzátéve: a gyerekek nagyon nyitott szívűek a klasszikus zenére és minden értékre.

Mint mondta, a gyerekeknek fontos, hogy az előadásokban sok legyen a humor, mert ez felszabadítja őket. Jó zenék szólnak majd és komoly pillanatok is lesznek, de az előadások lényeges eleme az interaktivitás mellett a tömörség, sűrítés – mutatott rá.

Az előadások interaktívak lesznek, például hangszerbemutatót tartanak Benjamin Britten műve nyomán, a Dobteraszon pedig együtt muzsikálnak a zenészek és a gyerekek. Az Operajátszóházban szituációkat mutatnak be, és a zeneautomaták is a közönség részvételével szólalnak meg – ismertette a programokat a művészeti vezető.

A fesztiválon fellép a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra és az Accord Quartet erre az alkalomra készített produkciójával, Dobszay-Meskó Ilona és Lukácsházi Győző a Fehérlófia című előadással, Lackfi János költő saját meséivel, valamint Dinyés Dániel, Dés András és Fekete János Jammal beatboxos. A koncertek mellett hallásvédelemmel kapcsolatos játékok, hangszerbemutatók és festőfoglalkozás is szerepel a programkínálatban.

mti