A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít

A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít

A Magyar Állami Népi Együttes online előadássorozatot indít, hétfő esténként az együttes utóbbi tíz évének legsikeresebb előadásait közvetítik.

Az este 7 órakor kezdődő előadások a megalapításának hetvenedik évfordulójára készülő Magyar Állami Népi Együttes Facebook-oldalán, azonfelül a Szokások Háza Youtube-csatornáján tekinthetők meg aznap éjfélig – közölte a Szokások Háza sajtótájékoztatóján.

Az estek tartozéka egy kivételes filmanyag. A Történetek a Magyar Állami Népi Együttesről című három részes alkotás a társulat alapításának 65. évfordulójára készült, a 17. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon is bemutatták. Az archív és élő felvételeket, interjúkat felhasználó dokumentumfilmben nem kizárólagosan az aktuális társulat lép színpadra, hanem az egykori tagok is újra reflektorfénybe kerülnek.

„Repertoárunkból úgy választottuk ki a tíz alkotást, hogy méltó módon reprezentálja az együttes sokszínűségét. A Kincses Felvidék és a Megidézett Kárpátalja tekintetében a tradíciót helyeztük előtérbe, ameddig a Szarvasének és a Hajnali hold előadásokban a szofisztikáltabb gondolatok is megjelenhetnek a tradícióknak megfelelő zene és tánc mellett” – idézi a közlemény Mihályi Gábor, az együttes vezetője szavait.

MTI