A modern BMW M2 színtiszta vezetési élményét BMW M Performance alkatrészek nyomatékosítják

A modern BMW M2 színtiszta vezetési élményét BMW M Performance alkatrészek nyomatékosítják

A BMW M GmbH nagyteljesítményű sportkompaktjának kiállását és menetteljesítményét típus-specifikus tételekkel fokozhatják tovább a bajor prémiummárka megrendelői, már a modell piaci bevezetésétől kezdve.

A korszerű BMW M2 (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 9,6 – 9,8 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 218 – 222 gramm / km) minden egyenesben és minden kanyarban a vezetés színtiszta élményét hirdeti – a hétköznapok útjain és a zárt versenypályákon úgyszintén. A típus-specifikus BMW M Performance alkatrészekkel ellenben még tovább fokozható a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportkompaktjának motorsport élvonalát idéző jelleme. A modern BMW M2 – 2023 áprilisára tervezett – piaci bevezetésétől elérhető tételeket az eredeti BMW tartozékok palettájáról rendelhetik meg az ügyfelek, új szintre emelve ezzel a nagyteljesítményű modell sportos kiállását.

Az aerodinamika, hajtáslánc-technológia, kerékfelfüggesztés és utastér területeire szintén kiterjedő BMW M Performance alkatrészek ugyanakkor a korszerű BMW M2 menetteljesítményét is fokozzák. Minden tételt a BMW M GmbH fél évszázadra visszanyúló motorsport-tapasztalatára támaszkodva, a kétajtós újdonság egyéni igényeknek megfelelő adottságaihoz hangolva tervezték meg a mérnökök. A BMW M Performance alkatrészek ezáltal még tovább nyomatékosítják a modern BMW M2 által kínált színtiszta vezetési élményt, amely a kompakt méretek, a 338 kW / 460 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor, a külön választható extrafelszereltség részeként elérhető hatfokozatú manuális váltó, a kifinomult futómű-technológia és a hátsókerék-meghajtás egységében gyökerezik.

Exkluzív anyaghasználat és kifinomult aerodinamikai adottságok: a BMW M Performance karosszéria-kiegészítők

A BMW M Performance karosszéria-kiegészítőket megnyerő kialakítás, exkluzív anyaghasználat és prémium minőség jellemzi. A külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető tételek kiválóan passzolnak a kétajtós élsportoló vonalvezetéséhez és geometriai formáihoz, míg a homologizációs folyamatok garantálják minden biztonsági előírásnak és a BMW Group szigorú szabványainak való maradéktalan megfelelést.

A korszerű BMW M2 BMW M Performance karosszéria-kiegészítői szénszál-erősítésű műanyagból készültek. A láthatóan hagyott, átlátszó lakkal bevont szénszál a motorsport élvonalának hangulatát idézi, míg ultrakönnyű kialakítása a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportkompaktjának aerodinamikai adottságaira is jótékony hatást gyakorol. A BMW M Performance első koptatóknak és a BMW M Performance első légterelő elemeknek betudhatóan a modern BMW M2 első pillanatra is erőteljes benyomást kelt. A bajor prémiummárka azon megrendelői, akik oldalnézetből is sportosabbá varázsolnák új modelljüket, BMW M Performance küszöbtoldatokat, BMW M Performance kerékjárati íveket és BMW M Performance külső visszapillantó-házakat is rendelhetnek az újdonsághoz. A gépkocsi körüli légáramlatot a BMW M Performance légterelő szárny és a BMW M Performance diffúzor optimalizálhatja. Hátulnézetből a szénszál-erősítésű műanyagból készült BMW M Performance légterelő szárny és a magasfényű feketére fényezett BMW M Performance tetőszárny kettőse fokozza a modell sportos kiállását. A korszerű BMW M2 BMW M Performance karosszéria-kiegészítőinek sorát az első lökhárító piros vonóöve és az exkluzív tetőantenna színesíti.

Alacsonyabb saját tömeg és erőteljesebb hangzás: a titánból készült BMW M Performance sport kipufogórendszer

A modern BMW M2 titánból készült BMW M Performance sport kipufogórendszere alacsonyabb saját tömeggel, hamisítatlan megjelenéssel és versenyautós orgánummal válik hozzáférhetővé az ügyfelek részére. Leömlőit nagyon könnyed, rozsdamentes acélból, miközben hátsó dobjait és végeit egész egészében titánból álmodták meg a készítők. A BMW M Performance sport kipufogórendszer mindent összevetve csaknem 8 kilogrammal könnyebb, mint a modern BMW M2 gyári kipufogórendszere. Az elektronikusan vezérelt szelepekkel dolgozó rendszer középen kivezetett végeit típus-specifikus BMW M Performance diffúzor öleli körbe. A sport kipufogórendszer dupla ikervégződése titánból készült és kerámia bevonatot kapott. A kipufogógáz cizellált kivezetése még sportosabb vezethetőséget garantál. A rendszer hangzását az operációs rendszer M Setup menüpontjában szabhatják személyre az ügyfelek, akik SPORT és SPORT+ vezetési üzemmódban a vérbeli versenyautók orgánumát élhetik át.

A modern BMW M2 alapfelszereltségként kínált kipufogórendszer-végeinek alternatíváiként titánból és szénszálból készült kipufogóvégek is megrendelhetők, amelyek kifinomult anyaghasználatukkal és lyuggatott belső kialakításukkal garantálnak exkluzív kiállást.

BMW M Performance kerékfelfüggesztések állítható magasságú spirálrugó-tányérokkal

A modern BMW M2 BMW M Performance kerékfelfüggesztései határon autózva mutatják meg erősségüket, az összes régebbinél nagyobb agilitást és kanyarsebességet kínálva. A mérnökök a modern műszaki megoldást mindkét tengelyen állítható magasságú spirálrugó-tányérokkal álmodták meg, amelyeknek betudhatóan a modell hasmagassága elvárásoknak megfelelően újabb 10 milliméterrel csökkenthető. A típus-specifikus hangolású BMW M Performance kerékfelfüggesztések nem kizárólagosan a zárt versenypályákon, de a hétköznapok útjain is közvetlenebb útkapcsolatot idéznek elő, amely minden vezetési szituációban motorsport-hangulatú vezetési élményt garantál.

A korszerű BMW M2 kovácsolt BMW M Performance keréktárcsái ugyancsak partnerek az extrém sportos vezethetőségben. A készítők minden egyes felnit egyetlen darab alumíniumtömbből alakították meg, amely példaértékű iránystabilitást, példás futást és lenyűgöző megjelenést nyújt. A keresztküllő-dizájnú keréktárcsák a korszerű BMW M2 első tengelyén 20”, hátsó tengelyén mindazonáltal 21” méretben gurulnak, BMW M Frozen Gold Bronze vagy BMW M Jet Black matt árnyalatban. A BMW M Performance kerékzsákok eközben a garázsba is becsempészik a motorsport élvonalának hangulatát: a zsákok a BMW M GmbH trikolor árnyalatában felvitt márkaemblémák és forgásirány-jelzések mellett megerősített fogantyúkat is viselnek, amelyek megkönnyítik a kereket szállítását.

Mérnöki precizitással kimért motorsport-hangulat az utastérben

A BMW M Performance alkatrészek palettáján számtalan utastéri kiegészítő is megtalálható, amelyek a modern BMW M2 által kínált sportos hangulat új dimenzióját váltják valóra. A szénszál és Alcantara kettőséből készült BMW M Performance dekorbetéteket Alcantara térdpárnák egészítik ki. A nyitott pórusú és matt felületű, szénszálból készült dekorbetéteket gondos odafigyeléssel, kézzel alakították meg, csiszolt alumíniumból készült M Performance felirattal ellátva. A modellhez a külön választható extrafelszereltség részeként Alcantara-borítású BMW M Performance térdpárnák is elérhetők, amelyekhez hibátlanul passzol a középkonzolra helyezett, Alcantara-borítású BMW M Performance kartámasz.

A BMW M sportülésekkel felszerelt modellek sportos utastér-hangulata szénszál és Alcantara kettőséből készült BMW M Performance háttámlákkal fokozható tovább. A fejtámlák kézzel hozott létre betételeme nyitott pórusú és magasfényű szénszálból ugyanúgy megrendelhető, trendi M Performance felirattal ellátva. A vezetőülés és az első utasülés háttámlájának többi részét Alcantara borítja.

A BMW M Performance Pro sportkormány a tűpontosan vett kanyarodásokban is maximálisan partner. A kormány két oldalán erőteljesen kialakított, Alcantara-borítású markolatrész látható, hangsúlyos hüvelykujj-kiképzésekkel és különleges béléssel. A karima felső és alsó részét prémium minőségű bőr borítja. A jelentősen sportos megjelenésről kék színű „12-órás” jelzés és varázslatos kontraszt-varrás gondoskodik. A BMW M Performance sportkormány prémium minőségű anyaghasználattal és versenyautós hangulattal fokozza a vezetés színtiszta élményét. Mindkét kormánytípus elérhető szénszál és Alcantara kettősével, azonfelül szénszál és bőr kettősével borítva, tetejébe mindkét opcióhoz megrendelhetőek a szénszálból készült BMW M Performance váltófülek is. A modern BMW M2 karosszériájának és utasterének sportossága közt a szénszálból készült BMW M Performance küszöblécek képeznek hidat, színes M Performance emblémával ellátva.

A korszerű BMW M2 típus-specifikus BMW M Performance alkatrészeinek palettáját a velúrból készült, kontraszt-árnyalatú szegélyezéssel és M Performance emblémával ellátott BMW M Performance szőnyegek, a szénszálból készült BMW M Performance tanksapka és a színes BMW M logóval díszített ajtózárak egészítik ki.