A pénznél is többet ér a feltöltött telefon

A pénznél is többet ér a feltöltött telefon

A Samsung európai felmérése rámutat a telefontöltés társadalmi szerepének átalakulására

A mobiltelefonok napjainkban már sokkal többet jelentenek a fogyasztóknak mértéktartó kommunikációs eszköznél. A Samsung internacionális kutatása alapján az európai emberek erősen kötődnek a készülékükhöz és tartanak akkumulátorának lemerülésétől. Ilyen helyzetben a válaszadók 35 százaléka a pénznél is jobban örülne a felajánlott töltésnek.

A Samsung Galaxy S10 Vezeték nélküli töltésmegosztás funkciójával a felhasználók megoszthatják a telefonjuk töltését más kompatibilis berendezésekkel. A megosztott töltöttség olyan értékes alternatív “fizetőeszköz” lett, amely a társas kapcsolatokra is hatással van. A Samsung kutatásának több mint 6 500 európai résztvevője alapján egy feltöltött áramforrás értékes meglepetés a korszerű hétköznapokban.

A válaszadók nagyobb része hezitál, ha az értékes töltést egy idegennel kell megosztania, az európaiak mindössze 14 százaléka ajánlaná fel a telefonját. A magyarok ennél is óvatosabbak (10 százalék), a családtagjaikban viszont az európai átlagnál is jobban bíznak, 82 százalék készségesen megosztaná a töltést egy családtagjával. Fordított esetben az emberek leggyakrabban kényelmetlenül érzik magukat, ha töltöttséget kérnek, még a 25 és 34 év közti magyaroknak is mindössze 13 százaléka érezné magát komfortosan ilyen helyzetben. Ugyanakkor a töltöttség idegenekkel való megosztásának számottevő hatása lehet a résztvevőkre. Az európaiak 62, a magyarok 67 százaléka készségesen meghívná egy kávéra jótevőjét, 7, továbbá 6 százalék ugyanakkor akár randizna is egy ismeretlennel, akitől töltést kapott.

Párkapcsolatokban az akku töltésének megosztása a lovagiasság korszerű gesztusa lehet. A felmérés alatt voltak, akik azt mondták, többre értékelnék a vezeték nélküli töltést, mint bármilyen más kedves gesztust (21 százalék), példának okáért, ha kinyitnák előttük az ajtót vagy akár állnák a vacsora számláját. Magyarországon a tradicionális előzékenység még mindig imponálóbb (53 százalék), ugyanakkor a magyarok közel harmada (28 százalék) ugyancsak a töltésnek örül a legjobban. A válaszadók 76 százaléka nem osztaná meg az első randin az akkumulátorát, az emberek leggyakrabban, itthon és Európa-szerte nemkülönben, ezt csak a harmadik találkozó alkalmával ajánlanák fel.

“A legkorszerűbb modern műszaki megoldás, amely biztosítja a töltés vezeték nélküli megosztását, csökkenti a szokásos töltőktől való függést és a korszerű digitális viselkedést is formálja – nyilatkozta Samu Zsófia, a Samsung magyarországi kommunikációs vezetője. – A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a töltöttség megosztása erősíti a szociális kapcsolatainkat és elősegíti a kölcsönös bizalom kialakulását. A töltésmegosztás az elkövetkezendő időszakokban teljesen általánossá válhat, és akár barátságok vagy párkapcsolatok elindítója is lehet.”