A Samsung televíziója kiérdemelte az egyesült királyságbeli Royal National Institute of Blind People (RNIB) akkreditációját

A Samsung televíziója kiérdemelte az egyesült királyságbeli Royal National Institute of Blind People (RNIB) akkreditációját

Tried and Tested minősítést nyertek a Samsung 2020-as Smart televíziói az Egyesült Királyság Royal National Institute of Blind People (RNIB) intézetétől. A kitüntető elismerést most először kapta meg a TV iparág egyik szereplője. A Samsung újabb fejlesztésekkel szeretné támogatni az akadálymentes használatot az egyenlőség jegyében.

Az RNIB olyan termékeknek, weboldalaknak, alkalmazásoknak vagy szolgáltatásoknak adja ezt a tanúsítványt, amelyek eleget tesznek az intézet gyengénlátó felhasználókat segítő akadálymentesítési kritériumainak. Ez a megkülönböztetés egyidejűleg támogatja ezt követően a felhasználók döntéseit a vásárlás esetén és igazolja a Samsung elkötelezettségét emellett, hogy szüntelen fejlessze az akadálymentesítő funkciókat a tévékészülékein.

A cég évek óta nagy hangsúlyt fektet a gyengénlátó felhasználók részére elérhető akadálymentesítő funkciók fejlesztésére. Például olyan megoldásokat tett elérhetővé, mint a heterogén műsorinformációkat felolvasó Voice Guide, vagy a High Contrast mód, amely a grafikus információt áttetsző fekete háttéren, fehér betűkkel jeleníti meg, ezáltal támogatja az olvashatóságot. A funkciók elismeréseképpen tüntette ki a Samsungot az RNIB 2016-ban az Inclusive Society Award díjjal.

Akkortól fogva a Samsung továbbfejlesztette és kibővítette a televíziók akadálymentesítő funkcióit annak érdekében, hogy javítsa a siketek és nagyothallók, továbbá a vakok és gyengénlátók digitális integrációját. A támogató megoldások közt a következők emelkednek ki:

A modernizált, csak angol nyelven elérhető Voice Guide szerepkör hozzájárulásával a felhasználók meghallgathatják a műsorokhoz kapcsolódó legszámottevőbb információkat, amellett a távirányító és az akadálymentesítő funkciók használati útmutatóját. A felhasználók mindemellett kedvük alapján formálhatják a Voice Guide hangfekvését és hangsebességét is.

A Digital Magnifier kiemeli és felnagyítja a Samsung Galaxy okostelefonokról a nagyméretű képernyőre tükrözött szövegeket és ábrákat

A Focus Enlarge szerepkör felnagyítja a tévé vezérléséhez és a hangerőszabályozáshoz kapcsolódó, mindemellett a menüben fedezhető fel feliratokat.

„Az eltérő tartalmak és funkciók egyre szélesebb palettájának hála az okostévék átfogó szórakozási lehetőségeket biztosítanak a felhasználóknak – közölte Kangwook Chun, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának ügyvezető alelnöke. – A Samsung elkötelezett televíziói átfogó akadálymentesítése mellett. Célunk, hogy minden felhasználó ugyanolyan simán fogyaszthassa kedvenc tartalmait.”

„Az RNIB-nek jelentős boldogságára szolgál, hogy Tried and Tested minősítéssel ismerheti el a Samsung tévékészülékek akadálymentesítő funkcióit. Az RNIB és a Samsung már 2013 óta dolgozik egyesült erővel, és ez idő alatt a cég szüntelen fejlesztette és bővítette ezeket a lehetőségeket televízióin” – mondta David Clarke, az RNIB szolgálati igazgatója.

A Samsung 2013 óta üzemel közösen az RNIB-vel annak érdekében, hogy termékeit olyan funkciókkal lássa el, amelyek ezeket minden felhasználó részére hozzáférhetővé teszik.