A Seat Ateca megkapta első nemzetközi elismerését

A Seat Ateca Lisszabonban megkapta első internacionális elismerését, miután az Autobest az autót az „Európa legjobb autó-vétele 2017-ben” díjjal tüntette ki.

A portugál fővárosban a díjátadó ünnepségen megjelentek a főbb európai autógyártók képviselői, az iparági kapcsolatok és az Autobest alapító elnöke Dan Vardie. A Seat elnöke, Luca de Meo kíséretében szintén részt vettek a rendezvényen a cég vezető tisztségviselői, azonfelül a díjazásba érintett csapat egy része.

De Meo elnök kifejezte elégedettségét a tekintélyes díj elnyerése folytán. „Az Ateca volt a mi „főszereplőnk” 2016-ban, mert lényeges díjakat nyert és megduplázta az értékesítési előrejelzéseket. AZ Autobest zsűrijének elismerése büszkeséggel tölti el a Seat-ot, mert azt mutatja, hogy modellkínálatunk, amelyet 2017-ben még megerősítünk a modern Ibiza és a Seat Arona piacra dobásával, jó irányba bővül” – mondta Luca de Meo.

Dan Vardie, az Autobest alapítója és elnöke hangoztatta, hogy „a Seat Ateca győzelme a Seat és az Autobest részére hasonlóképpen premiert jelent. A 31 tagú, 31 európai országot képviselő zsűri által odaítélt egyértelmű győzelemmel a Seat a verseny történetében most először nyerte el az Autobest díját. Az Ateca a Seat „Barcelonában alkották” koncepciójának meglehetősen meggyőző kifejeződése, a spanyol autógyárgyár által kezdeményezett új márkafilozófia megtestesítője.

Az a tény, hogy az „Európa legjobb vétele 2017-ben” díjat egy szabadidő gépjármű nyerte el, világos jelzése annak, hogy ez a kategória a mobilitás jövőjét képviselik, ahol az jövőbeni években még hatalmas mértékű előrelépés feltételezhető. Az Atecával és a bevezetendő másfajta modellekkel a Seat a gépjármű szektor új irányzatainak középpontjába helyezi magát. A zsűri tagok, ezenfelül a magam nevében tekintélyes örömömmel gratulálok mindenkinek, aki részt vett e projekt, az Ateca megvalósításában!”

Az Ateca fellendítette a Seat értékesítéseit

A 2007 óta elért legjobb értékesítési adatok alapján a Seat 2016-ban 410. 200 gépjárműt szállított ki vásárlóinak, 2,6 %-kal többet, mint 2015-ben. A növekedés tekintélyes hányada az Atecának köszönhető, ebből a gépjárműből 24. 000 darabot szállítottak ki. Az Ateca sikere „ráadásként” járul hozzá az Alhambra és a Leon értékesítésének növekedéséhez, ez utóbbi a márka legnagyobb számban árusított modellje.