A villámgyors Canon EOS 7D Mark II

Canon EOS 7D Mark II digitális fényképezőgép

A Canon bemutatta legújabb tükörreflexes digitális fényképezőgépét, a Canon EOS 7D Mark II típust. A teljesen újratervezett és átépített váz mindent tud, amit az elődje, sőt, messze túlszárnyalja azt. A Canon EOS 7D Mark II a sebességre, a gyors pillanatok megörökítésére lett finom hangolva.

 

Ragadd meg a pillanatot

Az EOS 7D Mark II két „DIGIC 6” képfeldolgozó processzorral biztosítja a nagy teljesítményt. A fényképezés közbeni minimális késleltetési idő révén a múló pillanatokat precíz időzítéssel rögzítheted.

65 pontos, szélesmezős autofókusz

A borotvaéles fókusz érdekében az EOS 7D Mark II fényképezés közben 65 fókuszponttal követi nyomon a gyorsan mozgó témákat. Minden fókuszpont „kereszt típusú”, ami azt jelenti, hogy vízszintes és függőleges részletekre is gyorsan és pontosan tudsz fókuszálni. Annak érdekében, hogy a EOS 7D Mark II segítse a szélsőségesen gyenge fényviszonyok közötti fényképezést, akár a hold fényénél is képes fókuszálni, ahol a fényerő akár -3 EV is lehet.

AF-pont kiválasztása

Canon EOS 7D Mark II digitális fényképezőgép
Canon EOS 7D Mark II digitális fényképezőgép

A 65 AF pont együttes használatával vagy mozgatható zónákba csoportosítva a középponton kívül eső témákat is megörökítheted. Természetesen egyetlen AF pontot is kiválaszthatsz, amennyiben a téma egyetlen pontjára kívánsz fókuszálni.

Fejlett iTR fókuszálás

A EOS 7D Mark II iTR AF fókuszrendszere színekkel és arccal kapcsolatos adatok alapján ismeri fel és követi nyomon a témákat, még ha azok a keret körül mozognak is. Az AF érzékenységét testre lehet szabni egy egyszerű eszközzel, amely a fókuszkövetést az expozíciós környezet és a téma alapján úgy állítja, hogy a téma előtt csak pár pillanatra elmozgó tárgyak ne zavarják meg a fókuszálást.

Kiállítás minőségű nyomatok

Akár természet-, akár autó-/motorsport, akár utcai fotózásról van szó, az új tervezésű 20,2 megapixeles érzékelő olyan eredményeket biztosít, amelyeket büszkén nézegethetsz akár a faladon is. Az EOS 7D Mark II még gyenge fényviszonyok között is részletgazdag fényképeket és videoklipeket készít.

150000 pixeles fénymérés-érzékelő IR észleléssel

A következetes, pontos fénymérés érdekében az EOS 7D Mark II 150000 pixeles érzékelővel 252 területre osztja fel a jelenetet. Minden területet elemez, és kiválasztja a megfelelő expozíciós beállításokat automatikusan vagy a fotós által ajánlott értékek szerint. A látható fénytartományon kívül méri az infravörös fényt is, hogy szokatlan fényviszonyok között nagyobb pontosságot érjen el.

Kiváló teljesítmény gyenge fényviszonyok között

A fényerő lecsökkenésekor sem kell abbahagynod a fényképezést, ezzel kaput nyitva a kreativitásod előtt. Az EOS 7D Mark II akár ISO 16000 ISO-érzékenységig képes kiemelkedő minőségű képek készítésére (ISO 51200 értékkel ekvivalens értéig bővíthető) – tökéletes a diszkrét utca fényképezéshez, a mozgó témák bonyolult környezetben történő megragadásához, vagy akár az állvány nélküli makró fényképezéshez.

Becsillanás érzékelése

A becsillanó fény, például az izzók fluoreszcens fénye egyenetlen fényerőt és színt eredményezhet fényképezés közben. Az EOS 7D Mark II felismeri az ilyen helyzeteket, és a következetes minőségű eredmény érdekében minden felvételt úgy időzít, hogy az a becsillanó fényforrás fényerejének csúcsának idején készüljön.

Sokoldalú EOS kivitel

Canon EOS 7D Mark II digitális fényképezőgép
Canon EOS 7D Mark II digitális fényképezőgép

Az utcától kezdve a stúdióig az EOS 7D Mark II minden fényképezési helyzetben megállja a helyét. A sebességének és a precizitásának köszönhetően ideálisan használható sportesemények és akciók megörökítéséhez, miközben gyenge fényviszonyok mellett is használható. A beépített GPS-nek köszönhetően az utazó fényképészek számára is ideális választás. Az egyetlen kérdés az, hogyan fogod használni a sajátodat?

Időjárásálló kialakítás

Amikor a körülmények a lehető legrosszabbra fordulnak, akkor is bátran folytathatod a fényképezést. A szigetelt vezérlőgombok megvédik az EOS 7D Mark II fényképezőgépet a vízzel és a porral szemben, míg a magnézium ötvözetből készült konstrukció nagyobb tartósságot biztosít.

Beépített GPS

Az EOS 7D Mark II képes pontos helyadatokkal címkézni a képeket és videoklipeket, akárhol is van a világon. Rögzítsd a hosszúsági, szélességi fokot, a magasságot és az iránytű irányát, valamint a koordinált világidő szerinti időt.

Nagy dinamikatartományú (HDR) mód

Nagyon kontrasztos helyeken történő felvételkészítés esetén a HDR felvétel segít megőrizni a jelenetek sötét árnyékait és világos csúcsfényeit is. Az EOS 7D Mark II gyorsan, egymást követően három felvételt készít különböző expozícióval, majd ezeket egybeolvasztva természetes megjelenésű képeket hoz létre.

Többszörös expozíció

Hozz létre kompozit képeket közvetlenül a fényképezőgéppel a többszörös expozíciós móddal, melynek során a készülék több réteg képet helyez egymásra.

Kettős memóriakártya-nyílások

Canon EOS 7D Mark II digitális fényképezőgép
Canon EOS 7D Mark II digitális fényképezőgép

Az EOS 7D Mark II két SD-kártya foglalattal rendelkezik, ami a fájlok automatikus biztonsági mentését teszi lehetővé a felvétel elkészítésekor, illetve megnövelt tárhelyet biztosít.

Fejlett videokészítési funkciók

Emeld videókészítési projektjeidet magasabb szintre a professzionális funkciók révén! Készíts Full HD lassított felvételeket 60 kép/mp sebességgel, a mikrofon- és fejhallgató-csatlakozóval pedig rögzíts professzionális hangfelvételeket.

Nagy teljesítményű fókuszálás videókhoz és élőképes felvételkészítéshez

Annak érdekében, hogy az EOS 7D Mark II gyors és egyenletes autófókuszt tartson fenn videókészítés vagy az Élőkép funkció használata közben, Dual Pixel CMOS AF technológiát alkalmaz. Minden egyes pixel két fotódiódával rendelkezik, amelyek automatikus fókuszálás közben egymástól függetlenül vagy együtt olvassák ki az adatokat a kép elkészítéséhez Videókészítés közben a fókuszkövetés sebességét és érzékenységét beállítva lassú, „pull-focus” hatású átmeneteket lehet létrehozni.

HDMI csatlakozó

Az egyszerű HDMI csatlakoztatás segítségével Full-HD felvételeket továbbíthatsz külső felvevőkre, így az EOS 7D Mark II a professzionális videoszerkesztési munkafolyamatokba is könnyedén beilleszthető. A fejhallgató és a mikrofon csatlakozók segítségével csúcsminőségű digitális hangsáv rögzíthető, míg a csendes vezérlőgombok révén zavaró zajok nélkül módosíthatod a fényképezőgép beállításait.

(forrás: canon.hu)