Átadták a Mátra első libegőjét

Átadták a Mátra első libegőjét

Átadták a Mátra első libegőjét, amely Mátrafüred-Sástót köti össze az Oxygen Adrenalin Parkkal.

Palik Tibor, az Oxygen Adrenalin Parkot üzemeltető kft. ügyvezetője kijelentette, hogy a csaknem 200 millió forintos fejlesztés az előkészítéssel egyesült erővel négy évet vett igénybe, és előzetes számításaik alapján 8-10 év alatt térül meg. A vállalkozás saját finanszírozásában építette meg a libegőt, mely 438 méteres távolságot és 50 méter szintemelkedést áthidalva ugyanabban az időben 124 személy szállítására alkalmas – tette hozzá. A felvonó különlegessége, hogy a kötélzet és a talaj közt mért legnagyobb magassága a szokásos 13-14 méterhez képest egy rövidebb szakaszon eléri a 17 métert.

Horváth László, a térség fideszes országgyűlési küldötte azt mondta el, a beruházás színtere, az Oxygen Adrenalin Park olyan, mint maga a Mátra: vendégszerető, gyönyörű, harmonikus, izgalmas és erős. A fejlesztést megálmodó és végrehajtó tulajdonos munkája arra biztat mindenkit, hogy „az álmainkról nem szabad letennünk, azok megalkothatók, és ezzel másoknak is örömet okozunk” – hangoztatta. Hiesz György, Gyöngyös polgármestere a rendezvényen megemlítette: a mátrai turizmus az 1990-es években a szakszervezeti üdülés visszaszorulásával, a szállodák privatizálása alatt érte el mélypontját.

A fejlesztések a kékestetői sípálya korszerűsítésével kezdődtek egy évtizeddel később. A következő meghatározó lépés ezen az úton a Mátra és Bükk kihangsúlyozott turisztikai régióvá nyilvánításáról szóló, régen várt döntés meghozatala lesz, mely újabb figyelemre méltó forrásokat nyithat meg e vidék részére – húzta alá.

mti, fotó: Komka Péter