Átadták az Év Tájházvezetője díjat és a Szablyár Péter Emlékplakettet

Átadták az Év Tájházvezetője díjat és a Szablyár Péter Emlékplakettet

Átadták az Év Tájházvezetője elismerést és a Szablyár Péter Emlékplakettet a Magyarországi Tájházak Szövetsége ünnepi közgyűlésén.

Az Év tájházvezetője Csáki Balázsné, a cigándi Bodrogköz Tájmúzeumáért Alapítvány kuratóriumi elnöke lett, aki tekintélyes érdemeket szerzett abban, hogy az egykori cigándi tájházból mára egy országosan is elismert, „élő” épületkomplexum alakuljon ki Bodrogközi Múzeumporta néven – tájékoztatott a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

A második alkalommal kiosztott Szablyár Péter Emlékplakettet idén Kispálné Lucza Ilona, a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum igazgatója kapta két évtizedes múzeumi munkájának elismeréséül. Az emlékplakett a Tájházszövetség alapító-ügyvezető elnöke előtt tisztelgő, kétévente kiosztott szakmai elismerés, amellyel a Tájházszövetség a tájházak ügyéért hosszabb időszakon át végzett kitartó és elkötelezett munkát ismeri el.

A Magyarországi Tájházak Szövetsége éves közgyűlése keretében, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban nyújtotta át a kitüntetéseket.

mti