Az Audi Sport ABT Schaeffler csapata nagy küzdelemben a Formula E széria bajnoki címéért

Az Audi Sport ABT Schaeffler csapata nagy küzdelemben a Formula E széria bajnoki címéért

A Formula E széria izgalmasabb, mint eddig bármikor ezelőtt. Az első öt versenyt mivel öt különféle pilóta nyerte, a bajnokság aktuális első négy helyezettjét mindazonáltal mindössze három pont választja el egymástól. Az Audi versenyzője, Lucas di Grassi ugyanakkor az élmezőny sűrűjében, a harmadik helyen áll pillanatnyilag.

Lucas di Grassi – hála a Hongkongban megszerzett 29. dobogós helyezésének – újból a legjobbak közt megjelenik. „Az, hogy Daniel (Abt) és én most a bajnoki címért és a győzelmekért szállhatunk harcba, az egész csapat kemény munkájának az eredménye. Ez az, ami megkülönbözteti a mi alakulatunkat: az igazi erőnket akkor mutatjuk meg, mikor is kemények a stádiumok és nagy a nyomás.” – nyilatkozta di Grassi. „Sorozatban háromszor is dobogóra állhattunk és mindent beleadunk, hogy ezt a sikersorozatot Sanya településében is folytassuk. Ebben a szezonban minden eddiginél szorosabb a küzdelem a bajnoki címért.”

Csapattársa, Daniel Abt a 2019-es szezon alatt dobogós helyet érte el Santiago de Chile pályáján, és annak a két pilótának az egyike a mezőnyben, akik eddig minden versenyt pontszerző helyen zártak. Ezt tükrözi a csapatok sorrendje is, ahol az Audi Sport ABT Schaeffler ebben a pillanatban második helyen áll a bajnokságban, minimálisan lemaradva a tizenhárom versenyes széria ötödik futama után az élen álló alakulat mögött.

„Nyilvánvalóan jó érzés, hogy versenyben vagyunk mindkét bajnoki címért.” – nyilatkozta Allan McNish csapatvezető. „De a bajnoki verseny állása egyedül az utolsó futam után igazán kardinális, ezáltal most csakis a következő versenyre összpontosítunk. Sanya pályája teljesen új minden csapat és versenyző részére, mindent összevetve optimális felkészülésnek itt még nagyobb jelentősége van.” Annak ellenére, hogy adott lett volna az idő egy rövid ázsiai pihenésre a hongkongi és a kínai futam közt, Daniel Abt és Lucas di Grassi bár inkább összecsomagoltak és hazautaztak, hogy szimulátoron készüljenek fel a következő megmérettetésre.

Sanya pályáján tett látogatásával a Fomula E széria visszatér a kontinentális Kína területére. Ezelőtt, az első két szezon esetén Peking adott otthont az ázsiai fordulónak, ezután Hongkong rendkívüli közigazgatási kiterjedése kapta meg ezt a szerepet. A Kínai Népköztársaság legdélebbi tartományában, Hainan szigetén fedezhető fel Sanya igen közkedvelt a turisták körében, közel 18 millió pihenni vágyó keresi fel ezt a területet évente. A 2,236 kilométer hosszú versenypálya szűk hajtűkanyarjaival újból izgalmas, előzésekkel tarkított versenyt ígér. A vízparthoz közeli versenyt már mindenki módfelett várja. „Egy verseny, amit egy turistaparadicsom centrumában, fehér homokos tengerpart mellett rendeznek: a Formula E széria különlegesebbnél különlegesebb helyszínekkel rukkol elő.” – nyilatkozta Abt. „Nagyszerű, hogy egy másik versenyt is rendeznek a kontinentális Kína területén, ahol eddig állandóan lelkes és meleg fogadtatásban volt részünk.”

Az Audi Sport ABT Schaeffler gyári csapat mellett az Envision Virgin Racing ügyfélcsapata is – Sam Bird és Robin Frijns pilótákkal a kormány mögött – az Audi e-tron FE05 versenyautókkal áll ezután rajthoz. Ezt a gépjárműt az Audi és technológiai partnere, a Schaeffler együtt hozta létre. Az angol alakulat ebben a pillanatban mind a pilóták, mind a csapatok versenyében vezeti a bajnokságot.