Az ez évi első öt hónapban 5,47 millió utasa volt a bukaresti internacionális repülőtérnek

Az ez évi első öt hónapban 5,47 millió utasa volt a bukaresti internacionális repülőtérnek

Az első öt hónapban 5,47 millió utasa volt a bukaresti Henri Coanda (Otopeni) internacionális repülőtérnek, ami 7,9 százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest – adta hírül a Ziarul Financiar című napilap.

A román gazdasági-pénzügyi újság összeállítása alapján a bukaresti légi kikötő az ez évi első öt hónapban tartotta a tavalyi növekedési ütemet, tudniillik 2018-ban 13,8 millió utast szolgált ki, ami ugyancsak 8 százalékos növekedésnek felelt meg az előző évhez mérten.

Az első öt hónapban a bukaresti repülőtér utasforgalma az országos átlag fölötti növekedést mutatott, merthogy a romániai repülőtereket igénybe vevő utasok száma 6,9 százalékkal növekedett.

A lap felhívja a figyelmet, hogy a bukaresti repülőtér utasforgalma a leggyorsabban növekedett a térségben, ezáltal az utasok számát nézve megközelítette a fővárosi Liszt Ferenc internacionális repülőtér forgalmát, aminek szolgáltatásait 5,89 millió utas vette igénybe a vizsgált időszakban. Ugyanakkor a lap megállapította, hogy a fővárosi repülőteret sokkal több határon túli turista használja, mint a bukarestit, mert a magyar főváros határon túli turistaforgalma sokkal nagyobb, mint Bukaresté. A román főváros fő légi kikötőjét főként a külföldön dolgozó románok, a külföldön nyaraló románok, azonkívül az üzletemberek használják. A bukaresti repülőtér vezetősége azt reméli, hogy az idén teljes évben 15 millió utast fognak kiszolgálni.

mti