Az LG ismételten kiérdemelte az ENERGY STAR év partnere díjat

Az LG ismételten kiérdemelte az ENERGY STAR év partnere díjat

Az LG Electronics érdemelte ki az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (U. S. Environmental Protection Agency – EPA) által odaítélt ENERGY STAR „a 2022-es év partnere” elismerést. Ezt a rangos címet – amit az ENERGY STAR tanúsítvánnyal ellátott termékei és promóciói révén a környezetvédelem iránti példamutató elkötelezettségéért kapott a társaság – 2012 óta kilencedik alkalommal nyerte el az LG.

A friss elismerést megelőzően a múlt hónapban 43 LG hűtő-fagyasztó kapta meg az ENERGY STAR Emerging Technology Award díját, ezzel megelőzve minden más márkát. A díjazott modellek fejlett adaptív kompresszorral vannak felszerelve, az R-600a hűtőközeg használatának betudhatóan ugyanakkor roppant módon alacsony a teljes körű felmelegedési potenciáljuk (GWP).

Azok a hűtőszekrények, amelyeket ilyen környezetvédelmi elismerésben részesítenek, adaptív kompresszor-üzemmódban legalább 25 százalékkal felülmúlják az Egyesült Államokban megszabott energiahatékonysági minimumkövetelményt a fix sebességű üzemmódhoz képest. Az elismert produktumok alacsony GWP-értékű (15 alatti) hűtőközeget és szigetelőhabot is tartalmaznak. Az LG hűtőszekrénycsaládjaiban megtalálható inverteres lineáris kompresszor mindent összevetve hosszabb ideig tartja frissen az táplálékokat, és alacsonyabb zajszint mellett üzemel az LG tradicionális modelljeihez képest.

Az ENERGY STAR program évente olyan vállalkozásokat és szervezeteket díjaz, amelyek jelentős energetikai teljesítményükkel hozzájárultak a környezetvédelemhez. Az ENERGY STAR díj nyertesei iparágvezetők az energiahatékony produktumok, otthonok, objektumok, szolgáltatások és stratégiák előállítása, értékesítése és használata kapcsán. Ezek az erőfeszítések alapvető fontosságúak az éghajlati válság elleni küzdelemben és a közegészségügy védelmében.

A zéró negatív környezeti benyomás elérésére kitűzött kezdeményezése keretében az LG több olyan gyártási helyszínt tervez létrehozni, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a környezetre. A társaság szén-dioxid-semlegességre és a körforgásos gazdaságra vonatkozó hosszútávú céljai teljesítésével összhangban nyilvánosságra hozta, hogy gyártási folyamatai esetén 2030-ig akár 600 000 tonna újrahasznosított műanyag bevezetésével kívánja csökkenteni a petrolkémiai alapú műanyagok használatát, azonkívül ugyaneddig közel 8 millió tonnára, vagyis duplájára emeli az elektronikai hulladékok felhasználását.

„Az LG megint megmutatja, hogy a tiszta energiagazdaságot támogató intézkedések nemcsak a környezetnek, hanem az üzletnek és a fogyasztóknak is jót tesznek. Tudjuk, hogy az éghajlati válság kezeléséhez mindannyiunk összefogására lesz szükség” – mondta Michael S. Regan, az EPA vezetője.