Bécsben nyit bázist a Wizz Air

Bécsben nyit bázist a Wizz Air

Bécsben nyitja meg új bázisát a magyar kötődésű Wizz Air, az osztrák fővárosba 3 repülőgépet telepítenek és 17 új útvonalak nyitnak.

A légitársaság információja alapján júniusban nyitja meg bázisát a bécsi internacionális repülőtéren egy Airbus A320 típusú repülőgéppel, amit két újabb Airbus A321 követ novemberben. A bázis és a modern útvonalak létrehozása 331 millió dolláros befektetés révén jön létre, és olyan híres útvonalakat ígérnek ezután, mint Bari, Málta, Róma, Valencia, Tel-Aviv, Tuzla, Bergen, Dortmund, Tenerife és Lárnaka.

 Idén a Wizz Air 450 000 ülőhelyet nyújt ausztriai járatain, az év végére már heti 69 járatot indítva a bécsi repülőtérről. Az osztrák fővárossal a Wizz Air egyre bővülő hálózatában már 44 állam 145 célállomására juthatnak el az utazók.

 A Wizz Air már megkezdődte a helyi munkatársak toborzását, az elképzelések alapján 120 új dolgozót vesznek fel a bécsi üzem lebonyolítására.

 A bécsi repülőtéren figyelemre méltóan mérséklődött a légitársaságok által kínált ülőhelyek száma, miután múlt évben az Air Berlin, azonfelül annak üdültető leányvállalata, a Fly Niki is csődbe ment. Előbbit a Lufthansa diszkont leányvállalata, az Eurowings és az angol easyJet, utóbbit mindazonáltal a British Airways tulajdonosa, az International Airlines Group vásárolta fel. A járatok ellenben csak később indulnak el, ebbe a piaci résbe tör be a Wizz Air, az útvonalak is többnyire azok, amelyeket ezelőtt a Niki és az Air Berlin üzemeltetett.