Beindult az ikonikus sportautó gyártása a BMW Group müncheni üzemében

Beindult az ikonikus sportautó gyártása a BMW Group müncheni üzemében

A korszerű BMW M3 a hétköznapok útjain és a zárt versenypályákon is extrém dinamikus vezetési élménnyel kecsegtet.

A BMW Group müncheni gyárában a héten kezdetét vette a korszerű BMW M3 tömegtermelése. Harmincöt esztendővel az első BMW M3 debütálása után a BMW M GmbH idén szeptemberben a prémium középkategória nagyteljesítményű sportautó-párosának legmodernebb generációjáról rántotta le a leplet: elért hozzánk is a modern BMW M3 és a modern BMW M4. A héten a bajor prémiumgyártó müncheni üzemében a sportlimuzin sorozatgyártása is kezdetét vette. „Megtiszteltetés számunkra, hogy mi gyárthatjuk a modern BMW M3 sportlimuzint. A modell egy igazi ikon, melynek gyárunkban is megannyi rajongója akad. Köztük én is” – mondta Robert Engelhorn, a BMW Group müncheni gyárának igazgatója.

A modern BMW M3 érkezésével teljessé vált Münchenben a modern BMW 3-as széria, merthogy a prémium középkategória iránymutatójának limuzin és Touring karosszériaváltozatai is itt, egyazon gyártósoron készülnek – legyen szó akár a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával, a benzinmotorral vagy a dízelmotorral szerelt modellváltozatról. „A BMW M3 gyártásba integrálásra alaposan gördülékenyen sikerült, például a korábbi BMW M modellgenerációk gyártása alatt felhalmozott temérdek ismeretnek hála” – tette hozzá Robert Engelhorn. Mielőtt Dingolfingba költözött, idén tavaszig a BMW M4 is Münchenben látott napvilágot, mindent összevetve a BMW M4 Coupé szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tetejének felülmúlhatatlan összeszerelési folyamata alatt megszerzett szakmai ismereteket a készítők a korszerű BMW M3 gyártása alatt is kamatoztathatják. A müncheni üzem házon belüli ülésgyártó részlege – ahol a korszerű BMW M3 most bemutatott fejlesztésű M Carbon kagylóülései is készülnek – ezenkívül az összes sportülést kézzel szereli össze. A korszerű BMW M3 motorházteteje és első kerékívei szintén kézzel készülnek.

A modern BMW M3 és a modern BMW M4 első példányai jövő márciusban érkeznek meg az utakra. A felülmúlhatatlan, ötszemélyes limuzin-karosszéria és a négyüléses kupé-kialakítás mellett az újdonságok hajtáslánc-technológiája is bőséggel tartogat személyre szabható lehetőségeket: mindkét modell meghajtásáról az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, páratlanul magas fordulatszám-tartományig kalibrált, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, amely két eltérő teljesítményszinttel válik hozzáférhetővé (a korszerű BMW M3 limuzin átlagos üzemanyag-fogyasztása és vegyített károsanyag-kibocsátása: 10,8 liter / 100 km és 248 gramm / km; a modern BMW M3 Competition limuzin átlagos üzemanyag-fogyasztása és vegyített károsanyag-kibocsátása: 10,2 liter / 100 km és 234 gramm / km). Jellegzetes opció a szegmensben, hogy a nagyteljesítményű sportautó-páros hatfokozatú manuális váltóval szintén rendelkezésre áll. A külön választható extrafelszereltségek közt a Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú M Steptronic automataváltó is megtalálható, amiként a tradicionális hátsókerék-meghajtás alternatívájaként választható M xDrive nagy tudású összkerékhajtás is. A BMW M3 és a BMW M4 összkerékhajtású hajtáslánc-változata 2021 nyarától válik elérhetővé, a modellpáros történetében első alkalommal.