Bővíti termelőkapacitását a Bodrogi Bau Kft. Szegeden

Bővíti termelőkapacitását a Bodrogi Bau Kft. Szegeden

Több mint egymilliárd forintos beruházással bővíti polisztirol szigetelőhab-gyártó kapacitását Szegeden a Bodrogi Bau Kft. – tájékoztatta az építőipari társaság a sajtó képviselőit.

Az információ alapján az év végéig megvalósuló fejlesztést 497,2 millió forintos uniós és hazai segédkezés biztosítja.

A vállalkozás szegedi Szatymazi utcai telephelyén két új üzemcsarnokot épít, ahol a szigetelőhab-gyártás technológiai- és kapacitás-fejlesztése valósul meg. Az első csarnokban telepítendő gépsor alkalmas expandált polisztirol szigetelőanyag blokkok gyártására, feldolgozására. A berendezés a beadagolt alapanyag – granulátum – szárítását, előhabosítását, ezt követően pihentetését követően azokat szolid hasáb alakú végleges blokkformába tölti, és felgőzöli. Az előhabosított produktum a gőz hatására felveszi a blokk alakját. A vákuumos hűtést és a stabilizálást követően automatika segédkezésével távolítható el a késztermék, amit a második csarnokban előkészítik a újabb munkálatokra, pihentetik, méretre darabolják és csomagolják.

A projekt része termelés-irányítási, termelésprogramozási rendszer bevezetése is.

A hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. 1996-ban alakult. A vállalkozás öt telephellyel büszkélkedhet Hódmezővásárhelyen, valamint több fióktelepe van Szegeden, Csongrádon, Szentesen, Békéscsabán, azonkívül Budapesten. A cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építkezéshez szükséges anyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel odafigyel. Tulajdonosként asztalos üzemet működtet, és a vállalkozás tagja és résztulajdonosa a korszerű Ház Csoport országos építkezéshez szükséges anyag beszerző és értékesítő hálózatnak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a Bodrogi Bau Kft. értékesítésből származó nettó árbevételét a 2017-es 5,211 milliárd forintról múlt évben 7,371 milliárd forintra növelte, míg az adózott eredménye 255,7 millióról 879 millió forintra emelkedett. A társaság átlagos foglalkoztatotti létszáma a 2017-es 167-ről előző évben 202-re bővült.

mti