Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2022: minden információ a történelmi járműkülönlegességek idei szépségversenyéről

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2022: minden információ a történelmi járműkülönlegességek idei szépségversenyéről

Az olaszországi Comói-tó szélén megszervezett Concorso d’Eleganza Villa d’Este évről évre álomszerű hátteret nyújt a Föld legexkluzívabb, történelmi járműkülönlegességeket felvonultató ünnepségének. Eme példa nélküli szépségverseny főszervezőjeként a BMW Group Classic példa nélküli szenvedéllyel és töretlen elköteleződéssel folytatja tovább több mint 20 éve íródó partnerségét a Grand Hotel Villa d’Este szálloda oldalán.

A főszervező a Villa d’Este szállodával szorosan egyeztetve, évről évre felülvizsgálja a Concorso d’Eleganza Villa d’Este programsorozatát és kereteit, hogy minden alkalommal a mai körülményeknek leginkább optimális formát ölthessen. A Concorso di Motociclette motorkerékpáros felvonulás így még mindig szünetel, helyette a Cernobbiói hétvégébe egy új, sajátos eseményt építettek be a szervezők: a BMW Group Classic minden érdeklődőt szeretettel várt a Villa Erba szállodában megrendezett „Wheels & Weisswürscht Lake Como” eseményre, amit a „Casually Celebrating Cars” témakör égisze alatt hívtak életre. A „Wheels & Weisswürscht Lake Como” a BMW, a Mini és minden márka internacionális klubjait szeretettel, valamint a főszervező otthonának autentikus bajor ízeivel várta. A Villa Erba szálloda területén ezáltal több autórajongó állíthatta ki féltve őrzött gyűjteményét. A fennállása 50. évfordulóját ünneplő BMW M divízió autós sztárjainak külön területet tartottak fenn. E sztárok közt a Nürburgring három mesés BMW M RingTaxija is jelen volt.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei felvonásának hét kategóriájában csaknem ötven autócsoda mutatkozott be, az autóipar történetének közel száz évéből. Az egyes kategóriák titulusai az ez évi évfordulókat és a legkiemelkedőbb különlegességek vonatkozásait tükrözik:

A – The golden age of elegance: the art deco era of motor car design

B – Kompressor! The supercharged Mercedes-Benz

C – Celebrating 150 seasons at Villa d’Este: how grand entrances were once made

D – The Cavallino at 75: eight decades of Ferrari represented in eight icons

E – Born for the racetrack: „Win on Sunday, sell on Monday”

F – 50 years of mean machinery: BMW M cars and their ancestors

G – Breaking the speed barrier: pioneers that pursued the magic 300 kph