Dupla emlékkoncert Somló Tamás emlékére az Akváriumban

Dupla emlékkoncert Somló Tamás emlékére az Akváriumban

Somló Cirqsz címmel dupla koncerten emlékeznek Somló Tamásra a fővárosi Akvárium Klubban. A hazai könnyűzenei színtér nagyszámú ismert szereplője előadásában szólalnak meg az előző évben életét vesztett énekes, zenész, az LGT egykori tagja legismertebb dalai.

Somló Tamás november 14-én lett volna 70 éves, az aktuális koncerttel gyermekei is tisztelegnek édesapjuk emléke előtt. Az általuk előkészített műsorban régi pályatársak, barátok és fiatal zenészek előadásában hallhatja a nézőközönség az LGT, továbbá a szólókorszak ismert slágereit a 19 fős bigband, a Korszerű Art Orchestra segédkezésével.

Az ez évi Sziget parádé mínusz egyedik napján, augusztus 9-én már rendeztek egy Somló Tamás-emlékkoncertet, ugyancsak Novák Péter rendezésében és a MAO kíséretével a Magic Mirror sátorban. Akkor az LGT-ből időegyeztetési okokból nem lépett színpadra Presser Gábor, Karácsony János és Solti János, most mindhárman ott lesznek.

Mellettük a nyári koncerthez hasonlóan játszani fog Bornai Tibor, Gerendás Péter, Roy és Ádám kiegészülve Köves Miklóssal, a Piramis dobosával, Charlie, az Animal Cannibals, Geszti Péter, Frenreisz Károly, Vitáris Iván (Ivan & the Parazol), Mohamed Fatima, Kama (Mary PopKids), a Blahalouisiana, Bródy János és a Somló gyerekek. A produkcióban Bródy János csak vasárnap lesz ott, mint Zorán, pedig mindkét napon színpadra lép új közreműködőként Czutor Zoltán, Friderika és Papp Szabolcs.

A koncerten elhangzanak dalok Somló Tamás korai zenészéveiből, az Omega, a Non-Stop, a Kex együttes repertoárjából, és természetesen az LGT több slágere, ugyanakkor a szólókorszak pár száma is. Felcsendül mások mellett a Nem adom fel, az Álomarcú lány, az Annyi mindent nem szerettem még, a Gondolsz-e rám?, az Ugye mi jó barátok vagyunk és A Kicsi, a Terjedelmes, az Artúr és az Indián átirata.

A koncertet egy prezentáció egészíti ki az Akváriumban: a gyűjtemény Somló Tamás életútjába enged betekintést.