Előre és hátra is lát az új apró kamera

Előre és hátra is lát az új apró Ricoh Theta M15 kamera

Ennek a vadonatúj kis masinának a segítségével rendkívül egyszerűen készíthetők 360 fokos felvételek.

A Ricoh tavaly rukkolt elő a keresztségben Theta nevet kapott különleges kis kamerával, melynek most Theta M15 néven érkezett meg a továbbfejlesztett utódmodellje. A mindössze 42x129x22,8 milliméter méretű újdonság alig 95 grammot a nyom a mérlegen, tehát bármikor könnyen zsebre vágható.

A készülék egyediségét az adja, hogy nemcsak elöl, hanem hátul is található rajta egy-egy teljes értékű képalkotó modul, saját lencsével és persze saját képszenzorral. Az apróság révén egyrészt 360 fokos gömbpanoráma fényképek, másrészt pedig 360 fokos videók rögzíthetők. A fényérzékenység fotó módban ISO100 és ISO1600 között, videó módban pedig ISO100 és ISO400 között változtatható. A különleges felvételek a Ricoh mobil applikációjával, vagy a theta360.com weboldalon tekinthetők meg.

A kék, pink, fehér és sárga színváltozatokban gyártott Ricoh Theta M15 a korábbiaknál gyorsabb Wi-Fi adatátvitelre képes, ezenkívül pedig említést érdemel még a 4 GB-os integrált memória, a beépített lítium-ion akkumulátor, illetve a microUSB csatlakozó aljzat. A november közepétől kapható készülék ára 269 font, vagyis átszámítva mintegy 105 ezer forint.

(forrás: hir24.hu)