Family Tugedör – Quimby-koncertek hat zenekarral

Family Tugedör – Quimby-koncertek hat zenekarral

Family Tugedör címmel rendkívüli turnét tart tavasszal a Quimby. Az örömzenés esteken a hattagú együttes mellett a tagok Quimby melletti formációi is színpadra lépnek, ezáltal A Kutya Vacsorája, az Aranyakkord, a Kárpáti Dódi Priváti Project, a Marlboro Man és a Szilárd.

A „családi busz” február 23-án Rácalmásra indul első alkalommal, utána Békéscsabán, Debrecenben és Szombathelyen is megáll, a turné záróállomása mindazonáltal Budapesten lesz, ahol a Barba Negrában adnak koncertet két egymást követő napon, március 29-én és 30-án – közölték a szervezők sajtótájékoztatóján.

Mint írták, a Family Tugedörben a külön formációk nemcsak egymást követően játszanak, hanem a zenészek feltűnhetnek egymás projektjeiben is. Hat zenekar és huszonhárom zenész érzékelhető és hallható a turné állomásain. A kétórás koncerteken műsort ad Gerdesits Ferenc dobosnak a Quimbyvel csaknem egyidős rockzenekara, a Marlboro Man, a billentyűs Balanyi Szilárd saját neve alatt futó produkciója énekesnőkkel (Galambos Dorina, Kiss Flóra, Schoblocher Barbara) kiegészülve, a trombitás Kárpáti Dódi Priváti Projectje, ameddig A Kutya Vacsorájában az ütőhangszeres-énekes Varga Livius és Gerdesits muzsikál a Quimbyből. A legfrissebb projekt az Aranyakkord, amely Kiss Tibi (gitár, ének) és Vastag Gábor „dalkeltetője”, de Mikuli Ferenc basszusgitáros is meglepetéssel készül az együttes családi koncertre.

A Quimby Family Tugedör titulusa 2006-ig nyúlik vissza, akkor a csapat válogatásalbumát ezzel a címmel jelentette meg. Az 1991-ben alakult Quimby eddig tizenhét lemezt csinált, a legutóbbi, a Jónás jelenései 2016-ban jelent meg.

mti