Fejlesztések csaknem egymilliárd forintból a pécsi idegsebészeti klinikán

Fejlesztések csaknem egymilliárd forintból a pécsi idegsebészeti klinikán

Nagyfokú mértékben fejlődött az agyi és gerincbetegségek műtéti ellátása a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Centrum Idegsebészeti Klinikáján egy közelmúltban elvégzett fejlesztés révén – közölte a baranyai egyetemi intézmény a sajtó képviselőivel.

A PTE közleményében azt írta, hogy a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) kormányzati forrás és saját erő révén megvalósuló, 936 millió forintos fejlesztéssorozat keretében műtőfelújítási munkálatokat végeztek el és korszerű orvosi eszközöket, műszereket vásároltak.

Mindezek révén – jelezték – minden évben több száz beteget tud magasabb színvonalon, biztonságosabban és jobb eredménnyel kezelni a klinika.

A fejlesztések részeként többek között teljesen korszerűsödött az intézmény műtői közül kettő, azok kiszolgáló helyiségei, új – agyi infarktus megelőzését szolgáló – röntgenkészüléket vásároltak, és világszínvonalú, az agydaganatok felderítését szolgáló operációs mikroszkópot szereztek be.

A közleményben kitértek arra, hogy a pécsi idegsebészeti klinika volt az első olyan magyarországi centrum, ahol szervezetten mozgászavarok idegsebészeti kezelése történt, és az intézménynek a páratlan szakmai munkának hála mai is országos vonzereje van.

mti