Fejleszti infrastruktúráját az Ökumenikus Segélyszervezet

Fejleszti infrastruktúráját az Ökumenikus Segélyszervezet

Hatszázötvenmillió forintból fejleszti infrastruktúráját az Ökumenikus Segélyszervezet, a beruházással több hátrányos helyzetű embert érhet el, és erősítheti regionális jelenlétét.

A segélyszervezet közleményben arról is beszámolt, hogy az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a költségvetésből száz százalékban finanszírozott projekt 2020. június végéig valósul meg.

A beruházás esetén közösségi pontokat, fejlesztő központokat formálnak ki és bővítik a humanitárius és karitatív feladatok ellátásához kapcsolódó logisztikai és raktározási kapacitásokat – ismertették. Javulnak munkatársaik és a programokba bevont önkéntesek munkakörülményei is – írták.

Hangsúlyozták, hogy a fejlesztés következtében gyorsabban érhetik el a hátrányos helyzetű embereket, családokat, amellett a természeti katasztrófák károsultjait, és a krízishelyzet kezelését a lehető leghamarabb meg tudja kezdeni.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a patronálást az Emberi Kapacitás Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el. A Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt ugyancsak 650-650 millió forintot kapott az infrastruktúra fejlesztésére.

mti