Feltekerhető tévét és moduláris hűtőt is díjaztak a 2019-es Red Dot Awardson

Feltekerhető tévét és moduláris hűtőt is díjaztak a 2019-es Red Dot Awardson

Az ez évi Red Dot Awards dizájnversenyen is nagyszámú elismerést érdemeltek ki az LG Electronics (LG) termékei. Ezúttal 29 modell formatervét díjazták, amelyből kettő – a Föld első feltekerhető tévéje, az LG SIGNATURE OLED TV R és az LG SIGNATURE alulfagyasztós hűtő – kategóriájának élén végzett, a legjobb dizájnnak kijáró Best of Best elismeréssel. A Red Dot az egyik legrégebbi, legnagyobb elismerésnek örvendő iparági dizájnmegmérettetés a világon, ahova az idén 55 országból több mint 5500 terméket neveztek be.

A bemutatásakor a CES 2019 legjobb tévéjének odaítélhető elismerést is besöprő LG SIGNATURE OLED TV R különlegessége, hogy az OLED modern műszaki megoldás által nyújtott mindent elsöprő képminőséget egyesíti azzal a tulajdonsággal, hogy mikor is az eszköz nincs használatban, a képernyő egész egészében felcsévélve a televízió lapos, hasáb formájú, szálcsiszolt alumínium talapzatában rejtőzik, ahol egyébként fellelhetőek a dán Kvadrat által tervezett, nagyra becsült gyapjúval borított hangszórók is. A kikapcsolt (Zero View) és a bekapcsolt (Full View) állapot közti Line View módban a képernyőből csak egy sáv látszik, ahol a precíz idő vagy időjárási információk jeleníthetők meg.

A konyhai berendezések közt luxusszínvonalat képviselő LG SIGNATURE alulfagyasztós hűtőszekrény többek közt amiatt végzett a Red Dot Awards kategóriájának élén, hogy az eszközön elhelyezett 29 hüvelykes LCD képernyő két koppintásra átlátszóvá válik, mindent összevetve az bejárat kinyitása nélkül nézhető meg a hűtő tartalma. Ez a megoldás nem kizárólag a kényelmet, de az energiatakarékosságot is szolgálja, tudniillik mivel a hűtő tartalmának átnézéséhez nem kell állandóan kinyitni az ajtót, kevesebb hideg levegő szökik ki a masina belsejéből. A hűtő újabb különlegessége a modularitás: a gépezet felső részét úgy tervezték meg, hogy kicserélhető legyen a később piacra kerülő LG SIGNATURE borhűtővel is.

A zsűri értékelésében kiemelte, hogy a „modern műszaki megoldás és stílus hiánytalan kombinációját” létrehozó LG SIGNATURE OLED TV R „új felhasználási alkalmakat kínál”, miközben az LG SIGNATURE alulfagyasztós hűtőszekrény ezenkívül, hogy funkcionális és flottul hasznosítható, formaterve is „meggyőző harmóniát” sugároz. A két csúcskategóriás LG SIGNATURE készüléket a közelmúltban a müncheni iF Design Awardon is díjazták.

A két LG SIGNATURE konstrukció Best of the Best díja mellett újabb 27 LG készítmény – köztük több OLED televízió (az Z9, E9 és a C9 modellek), a prémium kategóriás AJ7 hangsugárzó, a SIGNATURE SUITE sütő és egy LG Gram laptop (17Z990 modell) – érdemelt elismerést a termékdizájn kategóriában.