Folytatódik a dél-balatoni vasútfejlesztés a téli leállás után

Folytatódik a dél-balatoni vasútfejlesztés a téli leállás után

Folytatódik a téli leállás után a dél-balatoni vasútfejlesztés: Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy részének korszerűsítése, ezenfelül a Fonyód-Kaposvár rész felújítása, a beruházás az utolsó szakaszába érkezett.

A NIF korábbi információja alapján a Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy közti 53 kilométer fejezet fejlesztését, azonfelül a Kaposvár-Fonyód vasútvonal korszerűsítését a nyertes pályázó nettó 72,38 milliárd forintért vállalta 2016 tavaszán, a kivitelezési munkák akkor kezdődtek. A beruházáshoz 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrást vonnak be.

A Fonyód-Balatonszentgyörgy közti szakaszon már januárban folytatódtak a gyalogos átjárók, zajárnyékoló falak, vasúti pályát víztelenítő árkok építésének befejező munkálatai.

Siófokon február 1-jén kezdődtek meg, és várhatóan június végéig tartanak a peronok átépítési munkálatai. A kivitelezés ideje alatt a vonatok menetrend alapján közlekednek.

Március 1-jén kezdődik és június közepéig tart Lepsény vasútállomásának részleges átépítése, ráadásul új peronjának megépítése.

Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy közt, a terveknek megfelelően áprilisban, éjszakai vágányzárak ideje alatt zajlik a megépült vasúti pálya technológiai szabályozása. A végleges tereprendezés, és az utak önkormányzatokkal egyeztetett módon történő helyreállítása június végéig valószínűsíthető.

A Kaposvár-Fonyód vonalon januártól utómunkálatok folynak. Márciustól előreláthatólag június közepéig éjszakánként vágányzár mellett vágányszabályozási, kitérő-szabályozási és zajvédő fal építési munkálatok zajlanak ezt követően.

A kivitelezés az elképzelések alapján ősszel fejeződik be teljesen, de az idegenforgalmi főszezonban már nem valószínű korlátozás a menetrendben – jelezték.

A fejlesztés eredményeként A főváros és Keszthely közt újabb 10 perccel kevesebb lesz a menetidő, Kaposvárról Fonyódra mindazonáltal a pillanatnyi 75-80 perc helyett 55 perc alatt el lehet ezt követően elérni.

A kivitelezést a Déli-part 2016 Konzorcium (R-Kord Építőipari Kft., V-Híd Zrt., Swietelsky Vasúttechnika Kft.) végzi.