Gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztésre nyert közel egymilliárd forintot Zalaegerszeg

Gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztésre nyert közel egymilliárd forintot Zalaegerszeg

Közel egymilliárd forintot nyert Zalaegerszeg a belváros gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztésére, az összegből kerékpárutakat formálnak ki, azonfelül tehermentesítik a Kossuth utca járműforgalmát – tájékoztatta a település önkormányzata a sajtó képviselőit.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből 997 millió forintot nyert a település a két elemből álló projekt megvalósítására. Az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy pályázati források bevonásával is élhető települést teremtsen az emberek részére – olvasható a közleményben.

Az egész egészében vissza nem térítendő európai uniós segédkezés jóvoltából kétirányúsítják a Kossuth utcával párhuzamos, évtizedek óta egyirányú Kosztolányi utat, ami biztosítja a belváros forgalomcsillapítását.

A beruházás másik elemeként a munkába járást elősegítő kerékpárutakat építenek, jelölnek ki vagy újítanak fel, lehetővé téve, hogy a belvárosból a település peremén felfedezhető intézmények, ipartelepek és üzletközpontok kerékpárral is akadálytalanul és biztonságosan megközelíthetőek legyenek. Összesen csaknem 4,4 kilométer hosszúságban új bicikliutat építenek vagy jelölnek ki, ugyanakkor felújítanak közel egy kilométernyi létező kerékpárutat is.

A zalaegerszegi gyalogos- és kerékpárosbarát beruházások várhatóan 2022 decemberére készülnek el.

mti