Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját, az április 24-én kezdődő eseményen például az alma és csonthéjas termésű, vadontermő és bogyósgyümölcsökből készült, emellett a szőlő- és tönkölypálinkákat készítő szeszfőzdék szakmai elismerésben részesülhetnek – közölték a szervezők sajtótájékoztatóján.

A Pálinka Show a programját internacionális jártasságok alapján állítják össze. A találkozón a pálinkás mesterség meghatározó képviselői találkozhatnak a kis- és nagykereskedelmi láncok döntéshozóival, hotel- és étteremvezetőkkel, tulajdonosokkal, továbbá közvetlenül a kimagasló pálinkákat kereső fogyasztókkal is. A találkozón bemutatják Magyarország legjobb pálinkafőzdéit – olvasható a közleményben.

Mint írják, Gyuláról indult hazánk első és máig is funkcionáló legnagyobb pálinkafesztiválja, amelyhez kapcsolódóan létrehoztak egy pálinka- és párlatversenyt is. A bemutatóra kerülő pálinkákat és párlatokat előzetes értékelés után Magyarország legjobb pálinkaszakértői, a gasztronómia világának jeles képviselői és újságírók bírálják el. A programon külföldről érkező párlatok is fogyaszthatók lesznek.

A találkozón Szakmai Napot is tartanak, a rendezvényen lesz például kóstoló, érlelési bemutató, szakmai szimpózium és workshop. A szimpózium fókuszában nagyon sok téma megjelenik, ezáltal a klímaváltozás hatása a gyümölcstermesztésre, a gazdasági környezetváltozás hatásai a pálinka ágazatban, a modern műszaki megoldás és fejlesztés rejtette alternatívák, amellett a szakszerű pálinka- és párlatkészítés – áll az összegzésben.

A Pálinka Showt a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként a Békés megyei településben, a Hunguest Hotel Erkelben szervezik meg. Bővebb információ a www.gyulaipalinkafesztival.hu weboldalon.

mti