Hálózatba kapcsolt tűzoltó- és mentőautók az Egyesült Királyságban

Hálózatba kapcsolt tűzoltó- és mentőautók az Egyesült Királyságban

Az Emergency One és a Vodafone együttműködésének hála idén karácsonykor hálózatba kapcsolt, okos tűzoltó- és mentőautók vigyázhatnak a nyugodt ünnepekre, fedte fel a két vállalat.

Az Emergency One az Egyesült Királyság sajátos (tűzoltó – , mentő – és sürgősségi) járműveket gyártó cége felfedte, hogy összekapcsolja a járműveinek fedélzeti számítógépeit a Vodafone dedikált 4G képes IoT hálózatával, hogy az internet of things modern műszaki megoldás segíthesse a járművek untalan rendelkezésre állasat. A vészhelyzeti szolgáltatások járműveit az Emergency One és a Vodafone a karácsonyi időszak kezdetér e „okosította fel”, felszerelve őket a legkorszerűbb IoT technológiákkal.

Az Emergency One évi csaknem 150 járművet alkot és ezek döntő többségét az angol készenléti szervek használják. A korszerű IoT alapú telematikai rendszer kiegészíti az aktuális vészhelyzeti rádiórendszert és képessé teszi a központi parancsnokságot és a flotta mérnököket, hogy jobban nyomon tudják követni, hogy az egyes járművek merre járnak. Mindez megkönnyíteni a vészhelyzetek elhárítás keresztül a nehezen megközelíthető, távoli helyeken és tekintélyes segítség azokban a helyzetekben, mikor is egy helyszínre több jármű is kivonul.

A járművekbe épített Emergency One e1Fleet konzol a Vodafone országos IoT hálózatán keresztül biztosítja, hogy a járművek közvetlenül küldjenek diagnosztikai adatokat a flotta menedzsmentnek és Emergency One-nak. Ezzel a megoldással távolról lehet ellenőrizni, hogy a járművek remekül működ nek – e és mindent összevetve el lehet kerülni a krízis helyzetekben jelentkező váratlan meghibásodásokat és az egyébként felhalmozódó hibákból fakadó költséges javításokat.

A várakozások alapján a rendszer érzékelhetően lerövidíti a sürgősségi csapatok reakció idejét és lényegesen csökkenti az üzemeltetési költségeket, beleértve azt is, hogy a töretlen telematikai adatok segédkezésével az üzemanyag fogyasztást is csökkenteni lehet.

Ivo Rook, a Vodafone IoT igazgatója felhívta a figyelmet, hogy a karácsonyi időszakban sajnálatosan megnő a lakástüzek száma és mivel az Emergency One – nal kialakított partnerség javíthatja a vészhelyzeti járművek megbízhatóságát és hatékonyságát , az IoT modern műszaki megoldás hozzájárulhat ahhoz , hogy mindenki biztonságosan és boldogan ünnepelhesse a karácsonyt!