Háromnapos határ menti kulturális fesztivált rendeznek Panyolán

Háromnapos határ menti kulturális fesztivált rendeznek Panyolán

A népzenétől az akusztikus rockig terjedő zenei kínálattal, pajtaszínházi előadásokkal, porta- és gyerekprogramokkal, vízi sportolási lehetőségekkel, templomtúrákkal, tájjellegű ételekkel és pálinkakóstolóval várja a közönséget a 13. PanyolaFeszt augusztus 2. és 4. közt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán.

A Tisza, a Szamos és az Öreg-Túr által határolt tartományban van, a helyben termő „nemtudom szilva” hazájaként emlegetett község fesztiválja először is a családosoknak és a fiatal generációknak biztosít szabadidős programokat.

A civil kezdeményezéssel létrejött, a természeti értékekre és a helyi kulturális gasztronómiára alapuló rendezvénysorozat idei sztárfellépői a Csík Zenekar és Presser Gábor lesznek, de koncertet ad például Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs Bandája, tetejébe a Bohemian Betyars is.

A kiállításokkal és pálinkakóstolóval tarkított programban a kisebbeket bábszínházzal, kézműves udvarral és páratlan játszótérrel várják, a sportosabbak a kajak-kenuzást és tutajozás is választhatják. Az úgynevezett „portaprogramok” alatt a érdeklődők bepillanthatnak a helyiek mindennapjaiba. Ezek közt részt lehet venni pálinkaszemináriumon, Makranczi Zalán Védőbeszéd című lakásszínházi előadásán, a biciklis templomtúrák fáradalmait ugyanakkor a Tisza-parton piknikekkel és strandolással lehet kipihenni.

A parádén a térségre sajátos gasztronómiai fogásokkal kínálják a közönséget, a helyi kézművesektől példa nélküli portékákat lehet ezután vásárolni.

A részletes fesztiválprogram a www.panyolafeszt.hu oldalon válik hozzáférhetővé.

MTI