Hatvan előadás lesz a következő évadban a fertőrákosi barlangszínházban

Hatvan előadás lesz a következő évadban a fertőrákosi barlangszínházban

Királyok és királynők évada mottóval, széles műfaji választékot kínálva, minden eddiginél több, összesen hatvan előadást tervez a fertőrákosi barlangszínházban a következő évadban az üzemeltető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. – nyomatékosította Pataki András ügyvezető az évadot meghirdető sajtótájékoztatón Sopronban.

Pataki András közölte, hogy a nyitó koncertet május 27-én a Punnany Massif tartja, másnap ugyanakkor Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble lép fel.

Június 4-én a Forrás produkció előadásában mutatják be Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde Árpád-házi Szent Erzsébetről szóló darabját, Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje című musicalt. Június 11-én mindazonáltal Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a magyar királyné című operettjét játsszák.

Jazzcsütörtök címmel új előadássorozat indul június 16-án. A Dohnányi-teremben a szezonban legalább öt alkalommal csütörtök esténként dzsesszkoncertekkel kedveskednek a látogatóknak, borkóstolóval és borkorcsolyával egybekötve.

Június 18-án Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című szerzeményeire készülő táncműveket ismertet az InterEUropa Balett a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház koprodukciójában. Az előadáson fellép mások mellett Bogányi Gergely és Boros Misi zongoraművész, továbbá Binder Károly és Varga Gábor dzsesszzongorista. Pataki András a darab különlegességeként említette, hogy egyidejűleg két Bogányi-zongora is lesz a színpadon.

A Győri Filharmonikus Zenekar június 19-én, július 10-én és augusztus 20-án ad hangversenyt, június 26-án mindazonáltal Sztevanovity Zorán lép fel.

Pataki András kiemelte, hogy a Pro Kultúra és a német Gerberhaus Culturproduktionen produkciós iroda közti kooperáció révén a német nyelvű közönségnek Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét tűzik műsorra, amit a Soproni Petőfi Színház művészei adnak elő 16 alkalommal.

A német nyelvű vendégeket Lehár-gálaestekkel is várják, a műsort ellenben egyszer magyarul is láthatja a nagyérdemű.

Jövőre is megrendezik SopronDrum elvezéssel az internacionális ütősfesztivált, melynek nyitó napján, július 7-én Fekete-Kovács Kornél, Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc triója zenél.

Július 8-án a Stanley Jordan Quartet lép fel, másnap mindazonáltal a David Sanborn Acoustic Band. A rendezvénysorozat ideje alatt az elképzelések alapján a Strasbourgi Zeneakadémia tanárai, Emmanuel Sejourne és Sylvie Reynaert ütőhangszeres művészek, amellett a David Sanborn Band dobosa, Billy Kilson tart workshopokat.

Az évad folytatásában a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar négy alkalommal ad komolyzenei koncertet a Dohnányi-teremben, Ötórai hangoló titulussal.

Július 22-én és újabb három alkalommal játsszák ezt követően a Soproni Petőfi Színház és a TBG Production együttes előadását, a Vadak Ura – The Covenant című családi musicalt.

Augusztus 5-én és 6-án a Margitszigeti Színház és a Crescendo Music Management együttes produkcióját, a Csókkirály című koncertshow-t láthatja a nézők, ahol fellép mások mellett Csonka András, Heinz Gábor Biga, Király Viktor, Radics Gigi, Szulák Andrea, Vastag Csaba és Zséda.

Augusztus 26-án és 27-én játsszák Jávori Ferenc A farmerkirály című klezmermusicaljét, amely Levi Strauss életéről szól.

A jövő évi barlangszínházi szezont Rúzsa Magdi koncertje zárja szeptember 10-én.

A sajtótájékoztatón Sass László, a soproni önkormányzat kulturális bizottságának elnöke azt nyomatékosította, hogy a jövő évad programja egy olyan összeállítás, „ami az örök elégedetlenek vitorlájából is kifogja a szelet”, mert csaknem az összes műfaj megtalálható a kínálatban.

mti