Hétvégi Somló Hegy Hangja Parádé

Hétvégi Somló Hegy Hangja Parádé

A Csík Zenekar koncertje mellett lovasbemutató, főzőverseny, vásár és bemutató, ugyanakkor a Fölszállott a Páva televíziós műsor korábbi résztvevőinek gálaműsora is számít a nagyközönségre csütörtöktől vasárnapig a Somló Hegy Hangja Parádén.

A Somló Séd-DŰLŐngélő titulussal rendelkező programrész a hegy somlószőlősi lankáin, miközben a szombat esti Csík-koncert és a vasárnapi közösségi események, sőt még a Fölszállott a Páva gálaprogramja is a Somló tetején fekvő réten lesz megfigyelhető – olvasható a tájékoztatóban.

A négynapos programsorozat a Bor – Vidék – Tradíció című szakmai találkozóval veszi kezdetét a Tornai Pincészet szimpózium termében csütörtökön.

Pénteken lovas kocsival járhatják körül a Somló-hegyet a kíváncsiskodók, ezt követően a Megyer Sarja Egyesület lovasbemutatóján vehetnek részt. Boka Gábor a János vitézből ad elő, este mindazonáltal a Cimbaliband zenekar játszik.

Szombaton a családi pincészetek borfesztiválján vehetnek részt a érdeklődők a hegy somlószőlősi oldalán. Ugyanott vasárnap Magyar Értékek, Veszprém Megyei Értékek címmel vásárt és kiállítást tartanak, de lesz főzőverseny is, a Veszprém Megye Értékünnepe című eseményen ugyanakkor művészeti közösségek színpadi előadásait tekinthetik meg a érdeklődők. Mindemellett Magyar-Magyar Gála címmel határon túli magyar résztvevők és hagyományőrzők együttes műsora is megfigyelhető lesz.

mti