Idén is megrendezik a Mozaik Múzeumtúra programot

Idén is megrendezik a Mozaik Múzeumtúra programot

Idén is megrendezik a Mozaik múzeumtúra titulussal rendelkező programot; a múzeumok népszerűsítését és a múzeumlátogatások számának növelését célzó rendezvénysorozat a 8-16 éves korosztályt célozza meg – hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kemecsi Lajos, az ötletgazda Néprajzi Múzeum direktora a műsorban közölte, hogy a múzeumoknak fel kell tudni venni a verseny a virtuális világgal a valódi eszközök hamisítatlan üzenetein át, ehhez ugyanakkor meg kell szólítani a fiatalokat. A kultúraátadásban egy múzeum napjainkban már nehézség nélkül felvállalhatja, hogy egy kiállítóhely trendi és híres legyen a fiatalok körében is – tette hozzá.

Közölte, arra számítanak: a program esetén kiderül, hogy a múzeum napjainkban már nem unalmas hely, poros eszközök kiállítása egy sötét teremben, ahol csendben kell lenni, és esetleg papucsot húzni a lábra.

A Mozaik múzeumtúra keretében lesz matricagyűjtő játék, iskolai edukációs program, sajátos múzeumtúrák, családi programok és múzeumpedagógiai foglalkozások. A programban háromszáz kiállítóhely vesz részt.

mti