Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a 4iG cégcsoport

Informatikai és adatközpont üzemeltető céggel bővülhet a 4iG cégcsoport

A versenyfelügyeleti jóváhagyást követően a 4iG Nyrt. megvásárolja a DTSM Kft. 100 százalékos üzletrészét, az adásvételi szerződést a vállalkozások tulajdonosai írták alá – közölte a 4iG a fővárosi Értéktőzsde honlapján.

A 2018-ban hozott létre DTSM kft. 140 főt foglalkoztat, IT és telekommunikációs rendszerek, ezenkívül adatközpontokat üzemeltet és vállalati service desk szolgáltatást nyújt. A társaság a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően kerülhet a 4iG tulajdonába. A DTSM pénzügyi átvilágítását és cégértékelését a 4iG megbízásából az EY csinálta.

A kft. kétezer vállalati partnert szolgál ki naponta. A DTSM, profiljának megfelelően, szolgáltatásait jellemzően partnerei telephelyén nyújtja, megbízásai legfőképp piaci megrendelőktől érkeznek. Az esztergomi székhelyű vállalkozás alapítása óta szakmai-beszállítói kapcsolatban áll a 4iG-vel. A DTSM múlt évben közel 1,2 milliárd forintos árbevételt ért el.

Az akvizíció kardinális lépés a 4iG létező kapacitásainak és kompetenciáinak bővítésében – közölték. Az informatikai nagyvállalat célja, hogy meghatározó pozíciókat építsen ki az IT rendszerek és adatközpontok üzemeltetése, azonfelül a service desk szolgáltatások területén is.

Az elképzelések alapján a 4iG integrálja a DTSM-et, ezáltal a cégcsoportnak közel ezer dolgozója lesz. A tranzakció lezárása után a 4iG büszkélkedhet ezt követően a magyar piacon az egyik hatalmas üzemeltetési csapattal, melynek újabb alapokra helyezett kiterjesztését tervezi a társaság.

mti