Innovatív sporteszközzel versenyeznek

Innovatív sporteszközzel versenyeznek

A 2015-ös tavaszi szemeszterben a Coke Funiversity ismét mozgásra invitálja a felsőoktatásban tanuló diákokat, ráadásul most egy különleges hazai sporteszköz, a Teqball áll az országos egyetemi megmérettetés középpontjában.

A korábbi években futó Coke Ugró1etem és Cokeball után a következő hónapokban egy innovatív, futball alapú sportággal ismerteti meg és ösztönzi játékra a diákokat a Coca-Cola az I. Coca-Cola Egyetemi TEQBALL Cupon.

A Teqball egy futball alapú új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére. A Teqball a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus, sőt, az eszközt sem lehet megérinteni a játék közben, ebből adódóan a sérülésveszély kockázata nagyon alacsony.

„Idén szerettünk volna egy olyan mozgásformával előállni, ami igazi kuriózumnak számít. A Teqball annyira még nem ismert, pedig remek sportolási lehetőséget jelent. Annak különösen örülünk, hogy ez a sport 100%-ban magyar innováció” – mondta el Sass Dániel, az egyetemi program koordinátora.

Az országos felsőoktatási intézmények közötti verseny márciusban kezdődik egy regisztrációs időszakkal, majd 2-2 fős csapatokban mérik össze tudásukat az egyetemisták és főiskolások, először az intézményen belül, majd a legjobbak az országos döntőben. A lebonyolítási játékrend alapján összesen 12 egyetemen lesznek majd selejtezők, de minden selejtezőben maximum 24 csapat vehet részt, így fontos, hogy a jelentkezők mihamarabb regisztráljanak a Coke Funiversity facebook oldalon. A selejtezőkből továbbjutott legjobb párosok a május végén megrendezésre kerülő országos döntőben csaphatnak össze.

Játékrend:

  • Regisztráció: Március 17-től
  • Selejtezők: Április 21-től május 14-ig
  • Döntő: Május vége
  • További információ a Teqballról: www.teqball.com

(forrás: Coca-cola)