Kézműves foglalkozások és adventi vásár a Bazilikánál

Kézműves foglalkozások és adventi vásár a Bazilikánál

Kézműves foglalkozásokkal, vásárral, flashmobokkal, táncházzal, kulturális műsorokkal és fényfestéssel várja idén is az érdeklődőket az Adventi Ünnep a Bazilikánál titulussal rendelkező ünnepi széria november 25-től január 2-ig Budapesten.

A Szent István-bazilikához vendégek a foglalkozások és programok mellett nagyon sok díjmentes koncertet hallgathatnak meg a bazilikában, ezenkívül megint használhatják a 200 négyzetméteres korcsolyapályát vagy válogathatnak a gasztronómiai kiállítók széles palettájáról, akik a tradicionális street food ételek mellett laktóz és gluténmentes fogásokkal is készülnek – áll a program közleményében.

Idén is megszervezik a közkedvelt, monumentális, 3D hatású fényfestést, amellyel a bazilika hatalmas homlokzatát megvilágítva vonják be a karácsonyi forgatagba a templomot.

A vásár és a programok mellett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet újra várja az adományokat is, akiknek idén az összes standon esélyt kínálnak arra, hogy készpénzzel és bankkártyával is adakozhassanak a segélyszervezet Szeretet. Éhség kampánya részére.

A találkozó tekintélyes hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, ezért a dekorációhoz csupán energiatakarékos LED izzókat használnak, az eddiginél is több szelektív hulladékgyűjtő szigetet helyeznek ki az esemény egész területén, a gasztro kiállítók csupa különleges, lebomló étkészlettel és poharakkal dolgoznak, ezenfelül a korcsolyapálya felállításakor nem fogyasztanak energiát a jég hűtéséhez, mivelhogy a pálya különleges műanyagból készül el.

mti