Kihirdették a Champagne és Pezsgő Világbajnokság legjobb magyar pezsgőjét

Kihirdették a Champagne és Pezsgő Világbajnokság legjobb magyar pezsgőjét

Kihirdették Londonban a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) nagydíjait: a mindössze 14 nemzeti bajnok közt a somlói Kreinbacher Birtok is megjelenik, az abszolút világbajnok mindazonáltal a Dom Pérignon Vintage 2004 Magnum champagne lett.

A zsűri harmadik alkalommal választott Kreinbachert a legjobb magyar pezsgőnek, ezúttal a Brut Classic 2015 Magnum érdemelte ki a trófeát – felhívja a figyelmet a somlói birtok által a sajtó számára eljuttatott közlemény.

A Pannonhalmi Főapátsághoz kötődő, partiumi Carassia – Kárászteleki Pezsgőpincészet ugyancsak nemzeti bajnok címet nyert: a Carassia Classic Brut lett a legjobb romániai pezsgő az internacionális zsűri értékelése alapján.

A Föld legjelentősebb pezsgőversenyeként nyilvánított CSWWC zsűrije évente az aranyérmesek közül választja ki a legkiemelkedőbb tételeket. A londoni díjátadó gálán ezúttal rekordszámú nagydíjat osztottak ki a kategóriagyőztes címektől a világbajnoki trófeákig: a Föld csaknem az összes pontjáról beküldött pezsgők közt 9 világbajnokot, 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest hirdettek.

A Kreinbacher aranyérmes Brut Classic 2015 Magnum pezsgője újabb két Best in Class címet is kiérdemelt, mint a legjobb magyar évjáratos brut és a legjobb magyar magnum pezsgő. A furmint és chardonnay házasításából alkotott, magnum (1,5 literes) palackban érlelt tétel a pincészet értékelése alapján újabb példa arra, hogy a magnum palackban még szebben fejlődik és érlelődik a pezsgő.

A CSWWC 2019 abszolút világbajnoki trófeát a Dom Pérignon 2004-es Magnum kiadása kapta. A francia Champagne régió mellett Olaszország is kiváló eredményekkel zárta a versenyt: olasz pezsgők öt kategóriában, champagne-i tételek három kategóriában hoztak el világbajnoki címet.

A különdíjak közül a zsűri kedvencének járó Chairman’s Trophy-t a Champagne Palmer & Co kaphatta meg, az Év Pezsgőpincészete megint a Ferrari lett az olaszországi TrentoDOC régióból, a Rising Star különdíjjal ugyanakkor ezúttal a bulgáriai Midalidare pincészetet jutalmazták.

mti