Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottait

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottait

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottait; a neves szakemberekből álló zsűrinek 28 ezer képből kellett kiválasztania a legjobb alkotásokat.

Az idén második alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázaton ezúttal összesen 15 pályázó kapott díjat – közölte sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A szakmai zsűri állásfoglalásának megfelelően a Természet és táj kategória első helyezettje Mészáros Márk Séta a Marson, második helyezett Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik, harmadik Potyó Imre Explózió című képe. A közönségdíjat ugyancsak Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik című képe nyerte. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjasa Kovács Norbert Körforgás című fotója.

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Bella László Dimenzió híd, a másodikat Szabó Ferenc Télitórium, a harmadikat Forster Ádám Időutazó című alkotása kapta. A közönségdíjas Balla-Schottner Bence És ámde forog a föld című szériája lett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Orbán Péter Szent reggelek című szériája kapta.

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Vanik Zoltán A Tour de Hongrie útvonalán szériája, a második Jenei Boldizsár A Sáfián család című szériája, a harmadik Szilágyi Anna Európa-bajnokok című képe lett. A közönségdíjat Tóth László Home office című szériája nyerte. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjasa Baboss Buda Magyar család című fotója.

A díjazott alkotásokat a pályázat hivatalos honlapján (https://fotopalyazat. magyarorszag.hu) tekinthetünk meg.

A járványügyi helyzet okán díjátadóra idén nem kerül sor. A zsűri elemei személyesen juttatják el a díjakat a járványügyi szabályok betartása mellett.

A szervezők célja, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével sokféle módon és sok helyen mutassák be a pályázat legjobb alkotásait. „Szeretnénk, ha ezek az igényes alkotások most nemcsak a hazaszeretet, hanem a járványból való kilábalás és az újrakezdés szimbólumai is lennének” – hangsúlyozza a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye.

mti