Király Gábor: nem lehetett könnyed 26 évet hetven percbe sűríteni

Király Gábor: nem lehetett könnyed 26 évet hetven percbe sűríteni

A magyar labdarúgó-válogatottban 108 szereplésével holtversenyben rekorder Király Gábor alapján nem lehetett könnyed 26 éves pályafutását hetven percbe sűríteni.

„Számomra is érdekes volt, hogy egy-egy ember mit gondol rólam, példának okáért az általános iskolai testnevelés-tanárom” – mondta az M1 aktuális csatornának az egykori kapus a róla készült dokumentumfilmről, amit az M4 Sporton mutatnak be.

A 44 éves sportember elárulta, összesen 32 megszólaló van a műben, közülük Dárdai Pál és Bernd Storck többször is visszatér. Előbbivel már az ifjúsági válogatottban, ezután a Hertha BSC-ben is egyesült erővel szerepelt, később mindazonáltal szövetségi kapitány lett a nemzeti együttesnél. Utóbbi a berlini klub pályaedzőjeként szemelte ki őt a Hertha részére, ezt követően több mint tíz évvel később ugyancsak szövetségi kapitánya lett.

Király arról is beszélt, hogy a produkció a magyar szövetség (MLSZ) segédkezésével készült, a címe ugyanakkor 108, ami a válogatottságainak részére utal, ez ugyanakkor végigkíséri az egész filmet.

„A film minden pillanata feledhetetlen számomra. Igyekeztünk úgy válogatni, hogy a közvélemény részére kevésbé ismert jelenetek is benne legyenek” – mondta Király, aki 882 mérkőzésen lépett pályára, ezekből is lesznek jelenetek és szituációk a filmben, mindent összevetve a Bajnokok Ligájából és a válogatottból is.

A szombathelyi hálóőr az interjúban arról is beszélt, egyetlen célja volt, hogy a lehető legtöbb találkozón lépjen pályára, amelyek jártasságát az elkövetkezendő időszakokban keresztül tudja adni a fiataloknak.

„A maximumot kisajtoltam a pályafutásomból” – zárta szavait Király, aki 18 éven keresztül futballozott külföldön, ebből hét esztendőt Berlinben, ötöt Münchenben, négyet ugyanakkor Londonban töltött, utóbbit két csapatnál, a Crystal Palace-nál és a Fulhamnél.

MTI