Koreai zenészeket látnak vendégül a MÁV Szimfonikusok

Koreai zenészeket látnak vendégül a MÁV Szimfonikusok

Újra együttesen lép fel a dél-korei vasúttársaság zenekara, a Korail Symphony Orchestra és karmestere, Suhan Ji a MÁV Szimfonikus Zenekarral a Vajdahunyad várában július 5-én.

A Föld két egyedüli, vasúttársaság által fenntartott zenekara a MÁV Szimfonikusok és a Korail Symphony Orchestra már előző évben felvette a kapcsolatot egymással, melynek betudhatóan a magyar művészek a koreai zenekarhoz csatlakozva egyesült erővel zenéltek a szöuli Lotte Hallban, sőt még a koreai vasutasnapon. Az összefogás az együttes munkán túl a magyar és a koreai kultúra ötvözéséről és a kölcsönös támogatásról, inspirációról is szól – olvasható a magyar zenekar közleményében.

A Vajdahunyad várába rendezett koncerten elhangzik például Mozart Varázsfuvolájának nyitánya, Dvorák Újvilág szimfóniája, de Bellini és Puccini műveiből is hallhatnak részleteket a kíváncsiskodók.

A koreai művészekkel kiegészült MÁV Szimfonikusokhoz Kertesi Ingrid szopránénekes is csatlakozik a produkciókban. A MÁV Szimfonikusok a modern, 2018/2019-es évadban több csodás művésszel lépnek színpadra, mások mellett Makszim Vengerov hegedűművésszel, Rost Andrea operaénekessel vagy a zenekar tiszteletbeli vendégkarmesterével, Kobajasi Kenicsiróval.

A gyerekek a korszerű évadban is lehetőséget kapnak arra, hogy megismerkedjenek a tradicionális zene szépségével és a kamarazene örömével, ezeknek a programoknak a részleteiről is a zenekar modernizált honlapján lehet bővebben olvasni.

mti