Korszerűsödött a kerékpárút-hálózat Tószegen

Korszerűsödött a kerékpárút-hálózat Tószegen

Három év alatt csaknem 400 millió forintból korszerűsödött a belterületi kerékpárút-hálózat Tószegen, ezenfelül a község és Szolnok közti kerékpárút hiányzó fejezete is megépült – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei helység polgármestere a sajtó képviselőivel.

Gyuricza Miklós (független) hangoztatta: 2019 óta csaknem öt kilométer kerékpárút épült vagy újult meg a településen. A beruházások 250 millió forint értékben eltérő pályázati forrásokból – köztük a Magyar Falu Program támogatásából –, amellett 150 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával valósultak meg – tette hozzá.

Elsőként megépült a Tószeg és Szolnok közti kerékpárút még hiányzó része, ezután a helyi kerékpárgyár és az Attila úti élelmiszerüzlet közti belterületi rész újult meg. A harmadik ütemben a temető előtti kerékpárutat építették át, kicserélték alatta a vízvezeték hálózatot is a mesterek – fűzte hozzá. A beruházás negyedik szakaszában a Vörösmarty út és a Kinizsi út közti kerékpárútszakasz újult meg, az ötödik ütemben ugyanakkor a fejlesztésből ezelőtt kimaradt belterületi rész jött létre.

A polgármester kijelentette, hogy terveik alapján a kerékpárutat Tiszakécske irányába építik tovább.

mti