Közel 400 millió forintból korszerűsíti paprika malmát és laboratóriumát a Rubin Kft.

Közel 400 millió forintból korszerűsíti paprika malmát és laboratóriumát a Rubin Kft.

Több mint 381 millió forintból, ebből csaknem 190 millió forint vissza nem térítendő uniós forrásból korszerűsíti szegedi telephelyén paprika malmát és laboratóriumát a Vidékfejlesztési program hozzájárulásával a Rubin Szegedi Fűszerpaprika Feldolgozó Kft. – közölte a vállalat sajtótájékoztatóján.

Tájékoztatásuk alapján a hatékonyságnövelő és kapacitásbővítő beruházással infrastrukturálisan a magyar paprika feldolgozás egyik legfejlettebb vállalatává válhatnak.

Ezzel párhuzamosan a társaság több mint 100 millió forintból, ebből csaknem 78 millió forint vissza nem térítendő uniós forrásból fejleszt színét stabilan pirosan tartó paprika őrleményt a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban. A fejlesztés első eredményeit biztatónak nevezték, pillanatnyilag a gyártástechnológia finomítása történik, az első mintákat az ez évi betakarításból, ősszel készítik el.

Közölték azt is, hogy a kft. három terméke az Egyesült Királyságban megszervezett Great Taste Awards ételkóstoló versenyen nagy sikerben részesült. Elnyerték a Great Taste logó használatának jogát, amely az egész világon garantálja a fogyasztóknak az első osztályú terméket.

A 46 dolgozóval funkcionáló cég piacvezető a magyarországi fűszerpaprika-feldolgozásban. A társaság a paprikaőrlemény mellett például 2011 óta kísérletezik fűszerpaprika magolaj előállításával, amelyből múlt évben 1900 litert, ameddig egy évvel ezelőtt 1700 litert értékesítettek, idén mindazonáltal csaknem 40 százalékos bővülésre számítanak. A kft. kliensei főképpen üzemi fűszerpaprika-őrlemény felhasználók, de egy-két éve már megkezdték a lakossági portékák piaci bevezetését is.

A kft. közölte: az első félévben közel 742 millió árbevételt ért el, amely a tavalyi év azonos időszakához képest enyhén emelkedett.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján az 1992-ben Szegeden hozott létre Rubin Kft. nettó árbevétele 2017-ben 1,47 milliárd forintot, egy évvel ezelőtt mindazonáltal 1,41 milliárd forintot tett ki. A vállalat adózott eredménye múlt évben meghaladta a 29,20 millió forintot, az azt megelőző évben 27,62 millió forint volt.

mti