Magyar Művészeti Akadémia: művészeti ösztöndíjak 2019-2022-re

Magyar Művészeti Akadémia: művészeti ösztöndíjak 2019-2022-re

A Magyar Művészeti Akadémia megint három évre szóló, havi bruttó 200 ezer forint összegű művészeti ösztöndíj elnyerésére hirdet pályázatot száz fő részére, a 2019-2022 közti időszakra.

Az ösztöndíjprogram célja az alkotó- és előadóművészeti, emellett művészetelméleti programszerű tevékenységek támogatása, magas színvonalú művészi és művészetelméleti tevékenységek anyagi feltételeinek megteremtése az MMA tagozatainak kifogástalan pályázati kategóriákban – közölte az intézmény kommunikációs és sajtófőosztálya sajtótájékoztatóján.

A pályázható kategóriák közé sorolható az építőművészet, a film- és fotóművészet, az iparművészet és tervezőművészet, az irodalom, a képzőművészet, a művészetelmélet, a népművészet, a színházművészet és a zeneművészet. A pályázaton részt vehet minden olyan magyarországi adóazonosító jellel büszkélkedhető természetes személy, aki a támogatási időszak kezdetéig (2019. szeptember 1.) betöltötte 18. életévét, de még nincs 50 éves.

Az elnyert művészeti ösztöndíjakat három éven keresztül folyósítják, a támogatási időszak 2022. augusztus 31-én zárul.

Az MMA Művészeti Ösztöndíj program pályázati felhívása már elérhető a pályázatot lebonyolító Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete honlapján, a www.mma-mmki.hu portálon. A pályázatkezelés internetes felületen – a http://osztondij. mma-mmki.hu/ oldalon – történik.

A pályázatok beadási határideje 2019. április 30.

mti