Magyar pálinkák is bemutatkoznak a jövő tavaszi düsseldorfi szakmai vásáron

Magyar pálinkák is bemutatkoznak a jövő tavaszi düsseldorfi szakmai vásáron

Magyar pálinkák is bemutatkoznak a ProWein szakvásáron, az internacionális bor- és szeszesital-ágazat egyik legszámottevőbb vállalkozásbeli fórumán Düsseldorfban 2018. március 18-20. közt.

Az AMC 43 négyzetméteres közösségi standdal és három hazai kiállítóval jelenik ezt követően meg, a kitelepüléssel azt szeretnénk elérni, hogy a magyar pálinka a régió kereskedelmi kapcsolataiban is méltó alternatívaként szerepeljen nívós aperitifek és röviditalok közt – jelezte Daróczi László, az AMC ügyvezetője az információ alapján.

A ProWein történetében első alkalommal a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közösségi standjának közvetlen szomszédságában lesznek elhelyezve az önálló standdal érkező magyar kiállítók, és korszerűsödött arculati elemekkel ösztönzik ezt követően a magyar borok megízlelésére, megvásárlására a érdeklődőket – közölte Gál Zsombor, az MTÜ bor- és gasztromarketing főosztályvezetője. Az elképzelések alapján a magyar borok mellett az MTÜ a magyar gasztronómia megismertetése érdekében kóstoltatásokkal és jellegzetes cateringgel is készül.

Az információ alapján az ez évi szakvásáron 60 állam 6615 kiállítója volt ott, több mint 58 ezer szakmai vendég érkezett 131 országból, hat év alatt 50 százalékkal sikerült a szervezőknek megemelni a ProWein események látogatóinak számát. A résztvevők kétharmada csúcsvezető, és minden második vendég kereskedelmi üzletet is köt.

mti